Χανιά | Δάνεισαν 56 χιλάδες βιβλία οι δημοτικές βιβλιοθήκες το 2014

χανιά-δάνεισαν-56-χιλάδες-βιβλία-οι-δημ-218625

vivliothikiΟι Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων, ζωντανά κύτταρα της πόλης, δυναμικά κέντρα δημιουργικότητας και καινοτομίας της τοπικής κοινωνίας προσπαθούν να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο και να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών για πρόσβαση στη γνώση, τη δια βίου μάθηση, την κοινωνικοποίηση και την ανταλλαγή ιδεών.

Στο πλαίσιο των στόχων τους για την ενίσχυση της αναγνωσιμότητας και κάθε είδους μορφωτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας, διοργάνωσαν εκδηλώσεις για παιδιά και ενήλικες, συνεργάστηκαν με Πολιτιστικούς Φορείς, Ιδρύματα και  Σχολεία  και στόχευσαν, μέσω μιας κοινής και συντονισμένης προσπάθειας, στην ανάδειξη και εξέλιξη τους.

Συγκεκριμένα  το έτος 2014, στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων εγγράφηκαν 1.904 νέα μέλη, ενώ ο αριθμός των χρηστών-αναγνωστών έφθασε τους 45.137. Συνολικά έγινε δανεισμός 56.111 βιβλίων και 2.136 περιοδικών και οπτικοακουστικού υλικού (cd – dvd ).

To σύνολο των νέων τόμων μονογραφιών, που αποκτήθηκαν ανέρχεται σε  3.039, ενώ ο συνολικός αριθμός τόμων συλλογής βιβλίων προσέγγισε τις 100.731.

Εντυπωσιακός είναι και ο αριθμός εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν την περσινή χρονιά, καθώς μαζί με τα σεμινάρια ανέρχονται σε 263.

Σημειώνεται επίσης ότι 4.227 μαθητές 172 Σχολείων επισκέφτηκαν τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες.

Η Κινητή Βιβλιοθήκη με  82 επισκέψεις σε σχολικές μονάδες,δάνεισε 3.845 βιβλία στους μαθητές.

Οι Λέσχες Ανάγνωσης Ενηλίκων και παιδιών συναντήθηκαν 42 φορές το έτος 2014, με ανάγνωση και σχολιασμό πληθώρας βιβλίων.

Ένας χρόνος  MediaLab

Με μεγάλη επιτυχία αγκαλιάστηκε ο νέος χώρος του MEDIA Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του. Πρόκειται για ένα νέο χώρο, ελκυστικό και άνετο, που δίνει λύσεις και διεξόδους κυρίως σε εφήβους, μαθητές, φοιτητές, νέους επαγγελματίες, ανέργους αλλά και γενικά σε όλους τους χρήστες της βιβλιοθήκης, προσφέροντας υψηλές υπηρεσίες, που έχουν ως επίκεντρο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας.

Το MEDIA Lab έχει σχεδιαστεί με την υποστήριξη της Google, σε συνεργασία με το Aarhus City Library και το Mozilla Foundation και υποστηρίζεται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Future Library.

Ανταλλακτικές Βιβλιοθήκες

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και δάσκαλοι ενημερώθηκαν για τον θεσμό της υπαίθριας δημόσιας βιβλιοθήκης, που είναι ανοιχτή στο κοινό καθ’ όλο το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο και λειτουργεί σε τέσσερα σημεία: α) στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, β) στην πλατεία Ελευθερίας (Δικαστηρίων), γ) στην πλατεία της Σούδας και δ) στην πλατεία Κουνουπιδιανών.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook