Χανιά | Δεν υπάρχουν λεφτά για… εισιτήρια στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο!

χανιά-δεν-υπάρχουν-λεφτά-για-εισιτήρ-827

arhaiologiko mouseio hanionΧρηματοδότηση μέσω ένταξης σε νέο πρόγραμμα πρέπει να αναζητηθεί για την ολοκλήρωση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου των Χανίων, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις που έδωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί σε ερώτηση του βουλευτή Χανίων, κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη. Συγκεκριμένα, με την εργολαβία που είναι σε εξέλιξη, δεν ολοκληρώνονται πλήρως το αμφιθέατρο και ο περιβάλλον χώρος του Μουσείου ενώ εκκρεμότητες υπάρχουν και με το εκδοτήριο εισιτηρίων και το βεστιάριο.

Αναλυτικότερα, ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Νικόλαο Δένδια και Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Τασούλα με θέμα «Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων- Συνέχεια της 1122/16-7-2014 Ερώτησης», κατέθεσε την Παρασκευή 22/8/2014 ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Στην ερώτησή του ο κ. Βιρβιδάκης αναφέρει:

«Στις 16/7/2014 κατέθεσα την με Α.Π. 1122/16-7-2014 ερώτηση με θέμα «Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων» με την οποία ρωτούσα:

« 1. Το έργο εξελίσσεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και η χρηματοδότησή του είναι ομαλή;

2. Τι έργα υπολείπονται για την ολοκλήρωση και την λειτουργία του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμά τους και από πού προβλέπεται αν χρηματοδοτηθούν;»

Στην προαναφερθείσα ερώτηση έλαβα την με Α.Π. ΥΠ.ΠΟ.Α/ΓΡ.ΥΠ./Κ.Ε./65/29-7-2014 του Υπουργού Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνου Τασούλα και το με Α.Π. 39783/5-8-2014 έγγραφο του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος μου διαβιβάζει το με Α.Π. 38959/ΓΓΔΕ-ΕΣΠΑ2761 έγγραφο που υπογραφεί ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ κ. Γεώργιος Γιαννούσης.

Στην απάντηση του ο Υπουργός Πολιτισμός & Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Τασούλας αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…Το έργο είναι σε εξέλιξη και εκτελείται με ομαλή χρηματοροή εντός συμβατικού χρονοδιαγράμματος. Έως 30.6.2014 έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή μεταλλικού φορέα και σύμμεικτων κατασκευών δωμάτων και τοιχοποιιών. Επίσης, έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή βιομηχανικών δαπέδων και οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Στο επόμενο εξάμηνο θα ολοκληρωθούν οι μονώσεις κελύφους και η τοποθέτηση γυψοσανίδων. Επιπλέον, εγκρίθηκε η χορήγηση μίας νέας παροχής ΔΕΗ.

Με την εν εξελίξει εργολαβία το κτήριο ολοκληρώνεται και καθίσταται λειτουργικό ώστε να είναι δυνατή η ανάπτυξη της έκθεσης. Το αμφιθέατρο και ο περιβάλλων χώρος του Μουσείου δεν ολοκληρώνονται πλήρως και θα ενταχθούν σε άλλο πρόγραμμα χρηματοδότησης… »».

Επειδή από την απάντηση προκύπτει ότι το αμφιθέατρο και ο περιβάλλον χώρος του Μουσείου δεν ολοκληρώνονται πλήρως και θα ενταχθούν σε άλλο πρόγραμμα χρηματοδότησης , όπως επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, εκκρεμότητες υπάρχουν και με το εκδοτήριο εισιτηρίων και το βεστιάριο, το σύνολο δε της δαπάνης για την ολοκλήρωση του αμφιθεάτρου και της αίθουσας εκπαιδευτικών προγραμμάτων, της εισόδου του Μουσείου και της ολοκλήρωσης του περιβάλλοντος χώρου εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 1 εκ. ευρώ, αλλά και επειδή από την ομαλή ροή της χρηματοδότησης εξαρτάται απόλυτα η προμήθεια των υλικών άρα και ο ρυθμός εκτέλεσης του έργου, ο κ. Βιρβιδάκης ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:

‘‘1ον) Από ποιο πρόγραμμα και πότε θα χρηματοδοτηθούν οι παραπάνω εκκρεμότητες;

2ον) Υπάρχουν εκκρεμείς λογαριασμοί οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί;’’

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook