Χανιά | «Δημοτική» η πισίνα του «Ξενία» μετά από χρόνια γραφειοκρατίας

χανιά-δημοτική-η-πισίνα-του-ξενία-162978

pisina xeniaΑπό την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στον Δήμο Χανίων, πέρασε η πισίνα του πρώην ξενοδοχείου «Ξενία» καθώς και ο περιβάλλων χώρος, συνολικής έκτασης 2.503 τμ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Μανώλη Σκουλάκη και την εκπρόσωπο της νομικής υπηρεσίας κα Ελβίρα Στασσίνου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΓια την ανάπλαση και αξιοποίηση του χώρου, έχει εκπονηθεί συγκεκριμένη μελέτη, η οποία όμως δεν έχει εξοφληθεί γι’ αυτό και η προγραμματική σύμβαση δεν μπορεί να εκτελεστεί. Όπως εξήγησε ο κ. Σκούλακης, τα χρήματα υπάρχουν ωστόσο δεν υπάρχει τρόπος να εκταμιευθούν μετά την κατάργηση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και του γραφείου οχυρώσεων της Παλιάς Πόλης, με αποτέλεσμα, οι μελέτες να έχουν μείνει στα χέρια του τελευταίου προϊσταμένου κ. Ανδριανάκη. Πρόκειται για συνολικό κονδύλι ύψους 80.000 ευρώ, για πέντε σχετικές μελέτες της περιοχής της Δυτικής Τάφρου, από την πλατεία Τάλω ως τα τείχη, για την χρηματοδότηση των οποίων αναζητείται λύση.

Παρόλα αυτά, ο κ. Σκουλάκης έκανε λόγο για μια «ευχάριστη εξέλιξη» και εκτίμησε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η μεταγραφή στο Δήμο και του πάνω μέρους του ξενοδοχείου, έκτασης 5.385 τμ, η οποία κολλάει σε καθαρά γραφειοκρατικούς λόγους όπως εξήγησε και η κα Στασσίνου.

Πριν παραδώσει την Δημαρχία στον κ. Βάμβουκα, ο κ. Σκουλάκης δεσμεύτηκε ότι θα τον ενημερώσει για το περιεχόμενο των μελετών αυτών, όπως και για την μελέτη του κ. Λέκκα για τους Αγίους Αποστόλους.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook