Χανιά | Δικαίωση του Εμπορικού Συλλόγου για τις Κυριακές

χανιά-δικαίωση-του-εμπορικού-συλλόγο-48915

katolas«Ο Εμπορικός σύλλογος Χανίων νιώθει απόλυτα δικαιωμένος και ικανοποιημένος με την προσωρινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για διακοπή λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές», αναφέρει το προεδρείο του συλλόγου, σε σχετική ανακοίνωση, η οποία συνεχίζει ως εξής: «Από την αρχή του μέτρου είχαμε τοποθετηθεί ξεκάθαρα τονίζοντας με κάθε τρόπο πως καμία Κυριακή δεν μπορεί να λύσει τα αναρίθμητα προβλήματα της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης. Επίσης είχαμε παραθέσει με αιτίες και επιχειρήματα ξεκάθαρα τους λόγους που η «Κυριακάτικη λειτουργία» μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει τόσο στους εμπόρους όσο και στους εργαζόμενους σε αυτές.

Η πλειοψηφία των χανιώτικων επιχειρήσεων ακολούθησε τον Εμπορικό Σύλλογο στο κάλεσμα κλεισίματος όλες τις Κυριακές του χρόνου και έτσι αποδείξαμε έμπρακτα ότι ένα τέτοιο μέτρο δεν μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά. Επίσης ο Χανιώτης καταναλωτής απείχε από τις Κυριακάτικες αγορές γεγονός που δείχνει σύμπνοια, κατανόηση αλλά και ωριμότητα στον τρόπο αντιμετώπισης ενός τελείως παράδοξου μέτρου.

Τέλος καλούμε την κυβέρνηση να κατανοήσει επιτέλους τα πραγματικά προβλήματα της αγοράς και να δώσει ουσιώδεις λύσεις ανακούφισης το μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Είναι πλέον παραδεκτό από όλους ότι τόσο η περίφημη ανάπτυξη όσο και η μείωση της ανεργίας προϋποθέτουν πρωταρχικά την επιβίωση των μικρομεσαίων.»

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook