Χανιά | Δικηγορικός Σύλλογος… ετών 130

χανιά-δικηγορικός-σύλλογος-ετών-130-194392

dikigor9Τα 130 χρόνια από την ίδρυσή του, γιόρτασε χθες, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, με μια εκδήλωση – «αναδρομή» στη λαμπρή ιστορία του. Μια ιστορία που γράφτηκε χάρη στη δράση των παλιών και παρουσιάστηκε χάρη στο «μεράκι, την αγάπη και τον ενθουσιασμό των νεώτερων» που επιμελήθηκαν την δημιουργία του ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.

«Η ιστορία του συλλόγου μας, δείχνει ποιος πρέπει να είναι σήμερα ο ρόλος του δικηγόρου» είπε ο Πρόεδρος, Γιάννης Δασκαλάκης, ανοίγοντας την εκδήλωση: «Ένας καθημερινός αγώνας, εντός και εκτός των δικαστικών αιθουσών, για την διεκδίκηση των νομίμων δικαιωμάτων και την προάσπιση της δικαιοσύνης». Ο ίδιος, «κοιτώντας» πίσω στην ιστορία του Συλλόγου, που από την ίδρυσή του, το 1884 «έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία, τόσο ως επιστημονικός φορέας, όσο και ως κοινωνικός παραστάτης» τόνισε ότι «οι δικηγόροι του έχουν πρωταγωνιστήσει μέσα στις δεκαετίες σε όλους τους πολιτικούς, εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες του τόπου μας». «Από δω έχουν βγει Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Δήμαρχοι, κοινωνικοί παραστάτες» είπε και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Κων/νο Μητσοτάκη και άλλες σπουδαίες προσωπικότητες με δράση σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Στο τέλος της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου, Δημήτρης Ποντικάκης και οι επίτιμοι πρόεδροι, Αντώνης Γκαζής, Γιώργος Πισσαδάκης και Στρατής Παπαμανουσάκης, στο προσωπικό αρχείο του οποίου, βασίστηκε, εν πολλοίς , το ντοκιμαντέρ.

dikigor10Το «παρών» στην εκδήλωση, εκτός από τους εν ενεργεία και συνταξιούχους δικηγόρους Χανίων, έδωσαν μεταξύ άλλων φορείς της Εκκλησίας, της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Ηρακλείου και Θεσσαλονίκης. Ο τελευταίος δε, έφερε και απόφαση αδελφοποίησης των Συλλόγων Χανίων και Θεσσαλονίκης.

dikigor5Το «νέο αίμα»

Με το φορτίο αυτής της «βαριάς» ιστορίας στις πλάτες, ένα πολύ νέο μέλος (μόλις από τον Μάρτιο) του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, η Όλγα Χατζητζανάκη μετέφερε στους δημοσιογράφους την δική της οπτική: «Είναι ένας σύλλογος ενεργός που συμμετέχει στα κοινά, πρωτοστατεί στους κοινωνικούς αγώνες, προασπίζει την δικαιοσύνη». Μέσα από τις Επιτροπές, όπως εξήγησε, τα μέλη του συλλόγου δραστηριοποιούνται σε πολλά πεδία, όπως ο Αθλητισμός, ο Πολιτισμός αλλά και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook