Χανιά | Δωρεάν παιδιατρική περίθαλψη από τους Γιατρούς του Κόσμου

χανιά-δωρεάν-παιδιατρική-περίθαλψη-α-220713

fragkakis - moloydakiΤο προσεχές Σαββατοκύριακο – 7 και 8 Μαρτίου 2015 -, θα βρίσκεται  στο Δημαρχείο των Χανίων, στην οδό Κυδωνίας 29, από τις 09:00 έως τις 14:00,  η Κινητή Παιδο – οδοντιατρική Μονάδα «ΛΗΤΩ», παρέχοντας στα παιδιά, που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους τις  παρακάτω υπηρεσίες:

δωρεάν παιδιατρική περίθαλψη, διαγνωστικό έλεγχο, οδοντιατρικό έλεγχο και παρακολούθηση,

δωρεάν φαρμακευτική αγωγή με την παροχή βασικών παιδιατρικών φαρμάκων,

προληπτική φροντίδα και αγωγή υγείας,

εμβολιαστική κάλυψη στα ανασφάλιστα παιδιά.

Όπως επεσήμανε σήμερα, Τρίτη 3 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείο Χανίων, η Υπεύθυνη του Τμήματος Χανίων των Γιατρών του Κόσμου, Ελευθερία Μουλουδάκη, για 10η χρονιά οι Γιατροί του Κόσμου προσφέρουν δωρεάν παιδιατρική, οδοντιατρική περίθαλψη και εμβολιαστική κάλυψη σε ακόμα περισσότερα  παιδιά, που το έχουν ανάγκη. “Μέσω της Κινητής Παιδιατρικής Μονάδας, έως σήμερα, περισσότερα από 48.000 παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, έχουν δεχτεί τη φροντίδα και την περίθαλψη, που χρειάζονταν σε 30 νησιά και 45 Νομούς της Ελλάδας”, τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Μουλουδάκη, προσθέτοντας ότι οι περιπτώσεις παιδιών, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, ακολουθούν στη χώρα μας αυξητική τάση.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, Μανώλης Φραγκάκης, ανέφερε ότι ο Δήμος στέκεται πάντα αρωγός σε προσπάθειες, που σκοπό έχουν να απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο, στηρίζοντας τη διεθνή, ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση των Γιατρών του Κόσμου στο έργο της.

Σημειώνεται ότι τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται κατά τις συγκεκριμένες ημέρες στο Δημαρχείο Χανίων συνοδευόμενα από γονέα ή κηδεμόνα, ενώ, όπως διευκρίνισε  η Δ/ντρια Κοιν. Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου, Αθηνά Πετράκη, θα πρέπει να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο εμβολιασμών, βιβλιάριο ανασφαλίστων ή κάποιο βιβλιάριο περίθαλψης, το οποίος όμως να μην είναι σε ισχύ.

Εθελοντές των Γιατρών του Κόσμου θα βρίσκονται στο χώρο εξέτασης, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook