Χανιά | Εγκαινιάστηκε στον Πλατανιά το εμπορικό κέντρο Olea | Photos

χανιά-εγκαινιάστηκε-στον-πλατανιά-το-157547

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠαρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων των τοπικών φορέων, εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα στον Πλατανιά, το εμπορικό κέντρο «Olea» που εδώ και μερικές ημέρες έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του, αποτελώντας μια νέα ευρωπαϊκή επιλογή αγορών και διασκέδασης για ντόπιους και τουρίστες.

Το κέντρο έχει «ζωή» από νωρίς το πρωί μέχρι… νωρίς το άλλο πρωί, καθώς ήδη λειτουργούν 11 εμπορικά καταστήματα, το υποκατάστημα της Τράπεζας Χανίων, ένα εστιατόριο και ένα καφέ – cocteil bar ενώ στα υπόγεια έχουν δημιουργηθεί 150 θέσεις στάθμευσης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Επιμένουμε στο όραμά μας, να δούμε την Κρήτη μια νησιωτική περιφέρεια – πρότυπο στην Ευρώπη», είπε ο εμπνευστής και πρωτεργάτης του κέντρου, κ. Μιχάλης Μαρακάκης, Διοικητής της Τράπεζας Χανίων. «Είναι ένα έργο πνοής για την περιοχή,  για την πρωτεύουσα του τουρισμού στην Δυτική Κρήτη», τόνισε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα συμβάλει στην «ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού», παράλληλα με την αύξηση των θέσεων εργασίας αλλά και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Κτήριο – «στολίδι» για την περιοχή

Ο κ. Μαρακάκης αναφέρθηκε και σε κάποια χαρκατηριστικά του κτηρίου, για τον σχεδιασμό του οποίου, όπως εξήγησε, προκηρύχθηκε πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός «Είναι ένα  ξεχωριστό κτήριο, καλαίσθητο και λειτουργικό, βιοκλιματικό και κατασκευασμένο με απλά υλικά» είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι πολύ σημαντικό σε τέτοιες εποχές οι επιχειρήσεις να βάζουν τα λεφτά που έχουν – ή που δεν έχουν- για να κάνουν επενδύσεις και να δίνουν δουλειά σε ανθρώπους», τόνισε στον χαιρετισμό του, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Αποστόλης Βουλγαράκης, αναγνωρίζοντας ότι η Τράπεζα Χανίων, κάνει μεγάλες επενδύσεις και αναλαμβάνει ιδιαίτερα να βοηθά τους φορείς στο έργο τους».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, τόνισε ότι «είναι χαρά για οποιονδήποτε αιρετό να βλέπει στον Δήμο του να δημιουργείται ένα ‘κόσμημα’ όπως αυτό».  «Βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε στο κατασκευαστικό κομμάτι – αυτή είναι και η δουλειά μας άλλωστε. Αυτά που κάνουμε είναι για το συμφέρον του Δήμου», ανέφερε.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Χανίων, κ. Γιάννης Μαργαρώνης, στάθηκε στην σημασία τέτοιων επενδύσεων, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του τόπου, ιδιαίτερα σε τόσο δύσκολους καιρούς, όπως οι σημερινοί.

Την κορδέλα των εγκαινίων, έκοψε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Σταθάκης. Ακολούθησε μικρή γιορτή με κεράσματα για τους παρευρισκόμενους από τοπικές επιχειρήσεις και μουσική, αφήνοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις ντόπιους αλλά και τουρίστες που παραθερίζουν στον Πλατανιά.

zarpa.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook