Χανιά | Εκτός τόπου και χρόνου το Δημοτικό Συμβούλιο

χανιά-εκτός-τόπου-και-χρόνου-το-δημοτι-173461

perakis_hronometro_dimotikosimvoulio1

Από νωρίς φάνηκε ότι το δημοτικό συμβούλιο Χανίων, με την νέα του σύνθεση, δυσκολεύεται να συνεδριάσει. Μαραθώνιες αντιπαραθέσεις, αυθεντικές και τεχνητές εντάσεις, διαξιφισμοί σε πολιτικό αλλά και προσωπικό επίπεδο και συχνά γελάκια με νόημα σε «πηγαδάκια», σπόντες, ειρωνεία. Αυτά που έγιναν χθες όμως, δεν τα είχαμε ξαναδεί και δεν χρειαζόταν να τα δούμε.

Τον λόγο είχε ο Σεραφείμ Ρίζος που σε τοποθέτησή του για τα παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών, επιχείρησε μια ανάλυση –όπως συχνά κάνει- σε πολιτικό επίπεδο, με αναγωγή στις κυβερνητικές πολιτικές, την Ε.Ε., τα μνημόνια. Αυτό ενόχλησε –όπως συχνά κάνει- μερίδα συμβούλων της μειοψηφίας που δυσανασχετούσαν με μορφασμούς και σχόλια. Για πρώτη φορά όμως, κάποιος άλλος δημοτικός σύμβουλος και συγκεκριμένα ο Θεόδωρος Τζήκας από την παράταξη Σκουλάκη, επενέβη, ζητώντας από τον Πρόεδρο να διακόψει τον ομιλητή και χτυπώντας το χέρι στο έδρανο! Ακολούθησε χάος: Έξαλλος ο Ρίζος να ζητά απ’ τον πρόεδρο χρόνο για να ολοκληρώσει, ο Τζήκας να φωνάζει, άλλοι σύμβουλοι να παίρνουν το μέρος του, ο Περάκης να έχει πελαγώσει κι η Βαρβάρα η Περράκη σε ρόλο διαμεσολαβητή να προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα. Δεν του δίνει χρόνο ο Περάκης (το έκανε αργότερα, μετά τη διακοπή) φωνάζει πιο δυνατά ο Ρίζος, γενικεύεται «η σύρραξη», διαλύεται η συνεδρίαση, κάνουν διάλειμμα για να ηρεμήσουν κι επιστρέφουν μετά από λίγο, έτοιμοι για… νέα επεισόδια.

Με το χρονόμετρο να μην έχει τεθεί ποτέ σε λειτουργία και με τον κανονισμό του Δ.Σ. να βρίσκεται υπό κατάρτιση, οι συνεδριάσεις συχνά βγαίνουν «εκτός χρόνου» με μακροσκελείς τοποθετήσεις συμβούλων και μη συντεταγμένες συζητήσεις για πολλά θέματα ταυτόχρονα. Σήμερα όμως, βγήκαν και «εκτός τόπου». Γιατί ορισμένες συμπεριφορές δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι ανεκτές στο ανώτατο όργανο διοίκησης ενός Δήμου και πόσω μάλλον, των Χανίων.

Καταλαβαίνουμε ότι αυτήν την στιγμή υπάρχουν εκεί έξι παρατάξεις με διαφορετικές θέσεις και προσεγγίσεις όχι μόνο για τα δημοτικά αλλά και για τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Άνθρωποι που κουβαλούν τις δικές τους σκέψεις, απόψεις, ιδεολογίες. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στην κοινωνία την οποία εκπροσωπούν και αντιπροσωπεύουν και για χάρη της οποίας, οφείλουν να συνεννοηθούν και να δουλέψουν.

Περιμένουμε.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook