Χανιά | Ερώτηση Μαρκογιαννάκη για τις οφειλές στον ΟΑΕΕ

χανιά-ερώτηση-μαρκογιαννάκη-για-τις-ο-130919

markogiannakisΕρώτηση για τη «Ρύθμιση οφειλών ελευθέρων επαγγελματιών προς τον Ο.Α.Ε.Ε.», κατέθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Στην ερώτηση του ο Χανιώτης Βουλευτής αναφέρει τα παρακάτω:

«Οι οφειλές των ελευθέρων επαγγελματιών προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) έχουν ανέλθει σε δυσθεώρητα ύψη, με αποτέλεσμα, παρά την πρόθεσή τους να φανούν συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, τα συσσωρευμένα τους χρέη να τους έχουν εξοντώσει οικονομικά.

Επισημαίνεται ότι μόνο στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων και Ρεθύμνου οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχονται σε 207.515.845 και αφορούν 4.984 άτομα. Πρόκειται περί εντίμων και σωστών επαγγελματιών, οι οποίοι έχουν περιέλθει σε αυτή τη δεινή κατάσταση λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνει ολόκληρη η χώρα και κατ’ επέκταση και οι ίδιοι.

Ασφαλώς, πρακτικές όπως οι κατασχέσεις και οι διώξεις δεν αποφέρουν κανένα άμεσο πρακτικό όφελος στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ παράλληλα επιδεικνύουν ένα ανάλγητο πρόσωπο της πολιτείας εις βάρος των ασφαλισμένων, οδηγώντας αφεύκτως στο κλείσιμο πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανεργία και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Είναι, επομένως, επιβεβλημένο το μείζον αυτό πρόβλημα να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα και να αναζητηθούν λύσεις στο πλαίσιο του διαλόγου με τους φορείς των επαγγελματιών, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα ασφαλιστικά ταμεία να αυξήσουν τα έσοδά τους και παράλληλα να ανακουφιστούν οι οφειλέτες επαγγελματίες.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: Ερωτάται ο κ. Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αν στις προθέσεις του είναι η προώθηση σχετικής ρύθμισης, προκειμένου να εκτονωθεί η ως άνω περιγραφομένη κατάσταση.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook