Χανιά | Η Μητρόπολη περνά στην ψηφιακή εποχή!

χανιά-η-μητρόπολη-περνά-στην-ψηφιακή-ε-8572

mitropoli xaniaΣχεδόν 500 χιλιάδες ευρώ από το πρόγραμμα «ψηφιακή σύγκλιση» απορροφά η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου που σκοπεύει να προχωρήσει σε άμεση ψηφιοποίηση των θρησκευτικού και ιστορικού της αρχείο, το οποίο σύντομα θα είναι διαθέσιμο σε θεολόγους, μελετητές, κληρικούς και πολίτες.

Το θέμα συζητήθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, καθώς η Μητρόπολη δεν έχει ‘διαχειριστική επάρκεια’ και χρειάζεται να συντάξει και να καταθέσει ο Δήμος την πρόταση αντί αυτής, για να την διευκολύνει. Το θέμα «πέρασε» κατά πλειοψηφία με την «Λαϊκή Συσπείρωση» να απέχει, την «Ανταρσία στα Χανιά» να ψηφίζει «κατά» και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού να διαφοροποιείται.

Όπως υποστήριξε, η Εκκλησία έχει όλα τα (οικονομικά) μέσα για να διεκπεραιώσει μια τέτοια πρόταση, σε αντίθεση με τον Δήμο, του οποίου οι υπηρεσίες έχουν «αποψιλωθεί». Στο ίδιο μήκος κύματος εκφράστηκε και ο Γιάννης Σαρρής, με την «Πρωτοβουλία Πολιτών» να ψηφίζει ‘υπέρ’ με την προϋπόθεση να στηριχθούν οι υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι στο Δήμο από προσωπικό της Μητροπόλης. Αυτό είναι και μέρος της προφορικής συμφωνίας που θα γίνει, διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος. Υπέρ τάχθηκαν οι παρατάξεις Σκουλάκη και Παπαδογιάννη.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook