Χανιά | Η πρώτη μέρα του Τάσου Βάμβουκα στο Δημαρχείο

χανιά-η-πρώτη-μέρα-του-τάσου-βάμβουκα-166850

vamvoukas_skoulakisΗ πρώτη απόφαση που υπέγραψε σήμερα το πρωί ο νέος δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ήταν η παράδοση και παραλαβή των ταμειακών διαθεσίμων.

Ο Τάσος  Βάμβουκας είχε συνάντηση το πρωί με τον απερχόμενο δήμαρχο Μανώλη  Σκουλάκη, ενώ το παρών στη συνάντηση έδωσαν και ο απερχόμενος γενικός Γραμματέας Γαβριήλ  Κουρής και ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημήτρης  Φραγκάκης, που πρώτο είχε αποκαλύψει το zarpa.gr, δες ΕΔΩ.

fragakis_dimitrsΗ πρώτη πράξη του νέου δημάρχου  απευθύνεται προς τον δημοτικό σύμβουλο Νεκτάριο  Αλεξανδράκη, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Οικονομικών, τον δημοτικό ταμία και τον διευθυντή των Οικονομικών υπηρεσιών, σημειώνει:

«Tο πρώτο και βασικό μέλημα της νέας δημοτικής αρχής είναι να τεκμηριώσει τι παραλαμβάνει και μέσω αυτής της διαδικασίας να εντοπίσει προβλήματα που απαιτούν άμεση ή μεσοπρόσθεσμη αντιμετώπιση στο οικονομικό πεδίο. Το βήμα σε μια διαδικασία παραλαβής είναι να διαπιστωθεί ποια ήταν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου στις 31.8.2014, από ποιες πηγές εσόδων προέρχονταν και τα σχετικά στοιχεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού έτους 2014 μέχρι την 31η Αυγούστου. Η καταγραφή και συμφωνία των διαθέσιμων πρέπει να γίνει με ολοκληρωμένο και σωστό τρόπο και απαιτεί:

  • Φυσική καταμέτρηση διαθέσιμων ή συμφωνία με σχετικά τραπεζικά έγγραφα.
  • Ανάλυση των καταμετρηθέντων διαθέσιμων κατά πηγή προέλευσης και προορισμό.
  • Συμφωνία των καταμετρηθέντων διαθέσιμων με τα επίσημα βιβλία του Δήμου (ταμειακός απολογισμός).

Για το λόγο αυτό ορίζω τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αλεξανδράκη Νεκτάριο όπως προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook