Χανιά | «Ιστορικό εμπορικό κέντρο» στον Κάτωλα

χανιά-ιστορικό-εμπορικό-κέντρο-στο-137481

xania-magaziaΤις προτάσεις τους για να ζωντανέψουν την τοπική αγορά των Χανίων, κατέθεσαν σήμερα οι έμποροι της περιοχής του Κάτωλα στον Πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου, ο οποίος άκουσε και κατέγραψε σκέψεις και προβλήματα με σκοπό να προωθήσει τα ζητήματα του εμπορικού κόσμου στην Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή.

Κάνοντας απολογισμό της θερινής περιόδου και ενόψει χειμώνα, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων των οδών Μουσούρων, Τσουδερών, Ποτιέ, Χρ.Επισκόπου  και πέριξ, διαπίστωσαν την ανάγκη να ληφθεί άμεσα μια σειρά μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας  και την τόνωση της εμπορικής κίνησης στην περιοχή.

Η Κοινωνική Κουζίνα

Να απομακρυνθεί η Κοινωνική Κουζίνα, είναι το πρώτο αίτημα των εμπόρων της περιοχής, καθώς όπως λένε οι εντάσεις, οι καυγάδες και τα επεισόδια μεταξύ των ανθρώπων που σιτίζονται εκεί καθημερινά, είναι ένα φαινόμενο ολοένα και συχνότερο. Η εικόνα των 200 περίπου ατόμων που περίμεναν το συσσίτιο, όπως διαπίστωσαν, το καλοκαίρι λειτούργησε εις βάρος της κίνησης, καθώς δημιουργούσε αίσθημα φόβου στους τουρίστες. Μάλιστα, ενόψει χειμώνα, φοβούνται ακόμη και οι ίδιοι καθώς δεν υπάρχει αστυνόμευση στην περιοχή παρά τα συχνά επεισόδια.

«Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο» 

Οι έμποροι κατέθεσαν και σειρά προτάσεων για την ανάδειξη της περιοχής, με κυριότερη την μετονομασία της σε «ιστορικό εμπορικό κέντρο» των Χανίων που θα την διαχωρίσει από τα άλλες περιοχές και θα της δώσει ιδιαίτερη ταυτότητα. Επίσης, ζητούν να μπει mini bus, στο οποίο θα επιτρέπεται η είσοδος στους πεζόδρομους, για την διευκόλυνση του κόσμου, ειδικά τον χειμώνα αλλά και να μένουν ανοικτές οι πόρτες της Δημοτικής Αγοράς, για την διευκόλυνση της πρόσβασης στην περιοχή.

Την πρότασή τους συμπληρώνει και μια σειρά από επιμέρους αιτήματα, όπως η καλύτερη σήμανση με ταμπέλες για το Παλιό Λιμάνι και καλύτερο φωτισμό.

Οι συναντήσεις

Μιλώντας στο zarpa.gr, o Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων κ. Τάκης Ζερβουδάκης, τόνισε ότι αυτή η σειρά συναντήσεων θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την καταγραφή των προβλημάτων με σκοπό την άμεση προώθηση της επίλυσή τους πριν την επόμενη τουριστική περίοδο.

Πρόγραμμα

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, ώρα 19.00

Οδοί Χ’ Μιχάλη Γιάνναρη, Σκαλίδη, Μυλωνογιάννη, Κριάρη και πέριξ

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, ώρα 19.00

Κόρακα,Πλ.1866. Οδοί Χάληδων, Σκρύδλωφ, Μπετόλο και παλιό λιμάνι(όλοι οι οδοί).

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, ώρα 19.00

Οδοί Παπανδρέου, Τζανακάκη, Αρχοντάκη, Κτιστάκη, Χιωτάκη και πέριξ.

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, ώρα 19.00

Οδοί Κυδωνίας, Αποκορώνου, Μπονιαλή, Βολουδάκηδων, Πλαστήρα και πέριξ.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook