Χανιά | Ισόβια για την άγρια δολοφονία μετά από Σφακιανή βεντέτα

χανιά-ισόβια-για-την-άγρια-δολοφονία-μ-80422

 

fylaki

Πρόκειται για μία απόφαση που ανέτρεψε όλες τις προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις πρωτόδικα

Σε ισόβια καταδίκασε έναν 37χρονο από τα Σφακιά, για τη δολοφονία της Ουκρανής Ινα Ταραντέι και τον σοβαρό τραυματισμό του Σήφη Αθητάκη το 2003, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων.

Πρόκειται για τη δίκη του Μιχάλη Αθητάκη από τα Σφακιά ο οποίος κατηγορείται ότι το 2003, πυροβόλησε εναντίον του εξαδέλφου του Σήφη Αθητάκη και της συντρόφου του Ινας Ταραντέι για να εκδικηθεί το θάνατο του αδελφού του. Από τα πυρά του υποπολυβόλου σκοτώθηκε η Ταραντέι ενώ ο Σήφης τραυματίστηκε σοβαρά αλλά επέζησε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κίνητρο της φονικής επίθεσης ήταν η βεντέτα καθώς ο πατέρας του Σήφη, είχε σκοτώσει κατά λάθος τον αδελφό του Μιχάλη, λίγους μήνες πριν, στην Ανώπολη Σφακίων.

Ο Σήφης Αθητάκης, τόσο στις καταθέσεις του όσο και στο πρωτόδικο δικαστήριο ανέφερε με βεβαιότητα ότι τον πυροβόλησε ο ξάδελφός του, ενώ ο κατηγορούμενος επικαλείται μάρτυρες ότι τη στιγμή του φόνου βρισκόταν στο σπίτι του στην Ανώπολη όπου τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί λίγο μετά τη μία , περασμένα μεσάνυχτα.

Ο φόνος έγινε στις 11.55 μμ και το ΜΟΔ Ρεθύμνου εξέτασε από τις καταθέσεις και τα έγγραφα αν μπορούσε να διανύσει την απόσταση Χανιά-Ανώπολη σε μία ώρα και 20 λεπτά.

Πάντως οι μάρτυρες που κατέθεσαν ανέφεραν ότι βρισκόταν από νωρίς στο σπίτι του και ότι ήταν μαζί του όταν του τηλεφώνησε ένας θείος του από τα Χανιά για να του ανακοινώσει τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του ξαδέλφου του και ότι οι αστυνομικές έρευνες στρέφονται εναντίον του.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς»,  οι συνήγοροι του Μιχ. Αθητάκη επισήμαναν το γεγονός ότι το όπλο με το οποίο έγινε ο φόνος της Ουκρανής Ίνας Ταραντέι και ο βαρύτατος τραυματισμός του συντρόφου της, χρησιμοποιήθηκε το Νοέμβριο του ίδιου έτους και στο φόνο του διερμηνέα της αμερικανικής βάσης Δημήτρη Καρινάκη έξω από το σπίτι του στη Σούδα.

Οι δράστες του φόνου του Καρινάκη, είπαν ότι πήραν το όπλο, ένα υποπολυβόλο τύπου «σκόρπιον» από το θύμα και το πέταξαν στον κόλπο της Σούδας το οποίο βρήκε την ημέρα των Χριστουγέννων ένας αυτοδύτης, κάτω από τη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού. Ο εισαγγελέας, αμφισβήτησε την αξιοπιστία των μαρτύρων που έδωσαν άλλοθι στον κατηγορούμενο αλλά και τα περί φόνου της μαφίας που είχαν αναπτύξει οι συνήγοροι υπεράσπισης και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ανιχνεύτηκε μόλυβδος στο δεξί του χέρι .

Ο κατηγορούμενος είχε αρχικά αθωωθεί στο πρωτόδικο Δικαστήριο, ενώ το ίδιο έγινε και στο Εφετείο. Μετά από αίτημα της πολιτικής αγωγής, ο εισαγγελέας ζήτησε την αναίρεση της απόφασης και την επανεξέταση της υπόθεσης.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο επανήλθε καταδικάζοντας τον κατηγορούμενο σε ισόβια και 18 χρόνια φυλάκιση. Πλέον, σύμφωνα με νομικούς, μπορεί να ζητήσει την αναίρεση της απόφασης του εισαγγελέα από ανώτερο Δικαστήριο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook