Χανιά | Κάλεσμα για συγκέντρωση στη δίκη Χατζηγρηγοράκη

χανιά-κάλεσμα-για-συγκέντρωση-στη-δίκ-149244

dikastiriaΚάλεσμα σε συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων για την δίκη του Θοδωρή Χατζηγρηγοράκη, το πρωί στις 10, απευθύνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι η σύλληψη του εκπαιδευτικού όπως και των δύο μαθητών στις 6 Δεκεμβρίου 2010 έχει πολιτικό χαρακτήρα.

Στην σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα, αναφέρονται τα εξής:

«Την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου δικάζεται ο Θοδωρής Χατζηγρηγοράκης στα δικαστήρια Χανίων, γιατί στις 6 Δεκεμβρίου του 2010 ενώ συμμετείχε στη μεγάλη διαδήλωση της νεολαίας και των εργαζομένων, δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, συνελήφθη όταν οι δυνάμεις καταστολής, με εντολή των πολιτικών τους προϊσταμένων, επιδόθηκαν σε ένα όργιο καταστολής και συλλήψεων ενάντια στους διαδηλωτές της πορείας.

Η αναίτια επίθεση στην οδό Παπανδρέου με κλωτσιές και κλομπ χωρίς καν να υπάρχει η γνωστή δικαιολογία της αστυνομίας ότι οι διαδηλωτές προκάλεσαν, ήταν ξεκάθαρα εντολή των πολιτικών προϊσταμένων για να χτυπηθούν οι διαδηλώσεις.

Μετά από αυτή την επίθεση της αστυνομίας έγιναν οκτώ προσαγωγές και τρεις συλλήψεις, δυο μαθητών και του αδιόριστου εκπαιδευτικού Θοδωρή Χατζηγρηγοράκη, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών – Παράρτημα Χανίων.

Οι συλλήψεις φυσικά βασίζονται σε ανυπόστατες κατηγορίες κατά τη συνήθη πρακτική των κρατικών μηχανισμών στις περιπτώσεις σύλληψης αγωνιστών.

Η σύλληψη και δίωξη του Θοδωρή Χατζηγρηγοράκη καθώς και των άλλων δυο ανήλικων μαθητών είναι σαφώς πολιτικού χαρακτήρα. Εντάσσεται στο πλαίσιο τρομοκράτησης του κινήματος, ποινικοποίησης των αντιστάσεων και των αγώνων που αναπτύσσονται ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης.

Καταγγέλλουμε την αστυνομία και τους πολιτικούς της προϊσταμένους για την καταστολή.

Απαιτούμε την απόσυρση των κατηγοριών και την οριστική αθώωσή του».

Η Ανταρσία στα Χανιά

Παράλληλα, η δημοτική παράταξη «Ανταρσία στα Χανιά» με επικεφαλής τον Σεραφείμ Ρίζο, ανακοίνωσε τα εξής:

«Απαιτούμε την παύση της δίωξης του συντρόφου Θοδωρή Χατζηγρηγοράκη, εκπαιδευτικού και μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων, που συμμετείχε στη διαδήλωση για τα 2 χρόνια από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου και ο οποίος συνελήφθη αναίτια από τις δυνάμεις καταστολής, μαζί με ακόμα 8 ανήλικους μαθητές κι ύστερα από επίθεση της αστυνομίας.

Καταγγέλλουμε τη βιομηχανία διώξεων σε αγωνιστές του εκπαιδευτικού και εργατικού κινήματος, σε μέλη συλλογικοτήτων, της Αριστεράς και δηλώνουμε ότι όσοι οργανώνουν την τρομοκράτηση του εργατικού κινήματος θα μας βρουν μπροστά τους.

Η επιμονή των δικαστικών και κρατικών μηχανισμών στη δίωξη των αγωνιστών, που μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαίους τόσο στα Χανιά όσο και σε ολόκληρη τη χώρα διαδήλωσαν στις μαζικές συγκεντρώσεις εκείνης της ημέρας, φανερώνει τόσο την εκδικητική μανία των μηχανισμών απέναντι στους εργαζόμενους και τους αγώνες τους, όσο και τον πανικό και την απομόνωση της κυβέρνησης, που δεν έχει πλέον άλλο μέσο να επιβάλλει την πολιτική της πέρα από τα δικαστήρια, τις επιστρατεύσεις και την αστυνομία.

Υπερασπίζουμε τους αγώνες μας ενάντια στα μνημόνια και τις πολιτικές της άγριας λιτότητας που εφαρμόζουν οι ελληνικές  κυβερνήσεις, το ΔΝΤ και η Ε.Ε.

Οι διώξεις και οι δίκες δεν μας πτοούν, δεν μας τρομάζουν. Μας κάνουν ακόμη πιο αποφασισμένους να δώσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τη μάχη για την ανατροπή των μνημονίων και της κυβέρνησης, την εκδίωξη της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. αλλά και συνολικότερα να δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στο άθλιο σύστημα του καπιταλισμού.

Καλούμε τα μέλη, τους φίλους και κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στα Δικαστήρια Χανίων τη Δευτέρα 3/11 στις 10π.μ.»

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook