Καταγγέλλουν την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων για ξυλοδαρμό μαθητών

καταγγέλλουν-την-αστυνομική-διεύθυν-185649

mat xaniaΑνακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων με αφορμή τις προσαγωγές μετά την πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τις αναφορές για ξυλοδαρμό μαθητών, εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Χανιά ( Δείτε εδώ ).

Μάλιστα στην ανακοίνωση ζητείται η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και η παραίτηση του αστυνομικού διευθυντή Χανίων.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της αστυνομικής διεύθυνσης Χανίων να προβοκάρει την ιδιαίτερα μαζική και ειρηνική πορεία του Πολυτεχνείου το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας. Η επιλογή αυτή δεν ήταν καθόλου τυχαία. Εντάσσεται στη συνολικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά να προβοκάρει το κίνημα της νεολαίας μέσω των ΜΑΤ, της αστυνομοκρατίας και των Φορτσάκηδων.

Στα Χανιά η παρουσία της αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα προκλητική σε όλη τη διάρκεια της πορείας  του Πολυτεχνείου. Για άλλη μια φορά τη μεγαλύτερη φύλαξη απολάμβαναν τα γραφεία της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι προσαγωγές που έγιναν στο αστυνομικό τμήμα τη Δευτέρα το βράδυ αποτελούνταν από αρκετούς μαθητές και μάλιστα πολλούς από αυτούς που πρωταγωνιστούν το τελευταίο διάστημα στο κίνημα των καταλήψεων στα σχολεία.

Οι προσαχθέντες καταγγέλλουν ότι αντιμετώπισαν μέσα στο αστυνομικό τμήμα ξυλοδαρμούς, δέσιμο των χεριών τους πισθάγκωνα, βασανιστήρια και ενέργειες εξευτελισμού της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειάς τους. Τέτοιου είδους ενέργειες δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της αστυνομίας και έχουν ως σκοπό την τρομοκράτηση του μαθητικού κινήματος και την καταστολή των αγώνων του.

Για την ιστορία ας πληροφορήσουμε τους εμπνευστές αυτών των ενεργειών ότι τέτοιου είδους ενέργειες ποτέ δεν μπόρεσαν να έχουν το αποτέλεσμα που ήθελαν όσοι τις εμπνεύστηκαν. Το αντίθετο. Δυνάμωσαν και ενίσχυσαν την αποφασιστικότητα των κινημάτων. Ξέρουμε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε με αυτές τις ενέργειες να δείξει τα δόντια της. Το μόνο που καταφέρνει είναι να αποκαλύψει σε όλους μας ότι αυτά είναι σάπια. Αποδεικνύεται ότι ο μόνος τρόπος που της έχει απομείνει απέναντι στο κίνημα της νεολαίας είναι τα ΜΑΤ και τα βασανιστήρια. Προσπαθούν να κρύψουν τη γύμνια τους. Δεν θα τα καταφέρουν.

Κάτω η κυβέρνηση της βαρβαρότητας

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και την παραίτηση του αστυνομικού διευθυντή Χανίων.»

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook