Χανιά | Καταγγελία από τους κατοίκους των Κουνουπιδιανών

χανιά-καταγγελία-από-τους-κατοίκους-τ-171664

kounoupidianaΈργα υποδομής, καθαριότητας, πεζοδρόμια και φωτισμό, ζητούν οι κάτοικοι των Κουνουπιδιανών που «απαιτούν» από τη νέα Δημοτική Αρχή να γίνει συνεπής προς τις υποχρεώσεις της , ανταποδίδοντας στην τοπική κοινωνία, τους φόρους και τέλη που εισπράττει.

Αναλυτικά, στην επιστολή του συλλόγου των κατοίκων Κουνουπιδιανών, αναφέρονται τα εξής:

«Τα δημοτικά τέλη μέσω λογαριασμών ΔΕΗ,ΔΕΥΑΧ, τα τέλη στάθμευσης και άλλα τέλη, που βαρύνουν τους δημότες και καταλήγουν στα ταμεία της δημοτικής αρχής (αν όχι σε τσέπες), είναι υποχρεωτικά και υπέρογκα. Αφού καλοπληρώνουμε λοιπόν, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τη δημοτική αρχή να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Να κάνει το δήμο μας ανθρώπινο και να μας προσφέρει καλήτερη ποιότητα ζωής μέσα σ’αυτόν.

Συγκεκριμένα για την περιοχή Κουνουπιδιανών ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τα εξής :

1. Επισκευή, καθαρισμό, δενδροφύτεψη και συντήρηση της παιδικής χαράς που βρίσκεται επί της οδού Καζαντζάκη.(Η συγκεκριμένη παιδική χαρά είναι γεμάτη σπασμένα γυαλιά, ανοιχτή από παντού, μην προσφέροντας ασφάλεια στα μικρά παιδιά, τα παιγνίδια που έχει μέσα είναι σπασμένα ή λείπουν τελείως, ο φωτισμός είναι ελλειπής και έχει μέσα διάφορα μπάζα.)

2. Καθαρισμό, περίφραξη, δενδροφύτεψη και δημιουργία παιδικής χαράς ή δημοτικού αναψυκτηρίου στον χώρο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την προαναφερθήσα παιδική χαρά επί της οδού Καζαντζάκη.(Αυτός ο χώρος αυτή τη στιγμή είναι ένα άδειο οικόπεδο με κολόνες φωτισμού, γεμάτο με σκουπίδια,ξερόχορτα και σπασμένα γυαλιά.)

3. Δωρεάν και ελεύθερη είσοδο στα γήπεδα ποδοσφαίρου, αντισφαίρισης και καλαθοσφαίρισης που βρίσκονται εντός της πολυτεχνειούπολης.(Από φέτος χρεώνεται η είσοδος σ’ αυτούς τους χώρους,χωρίς έκδοση αποδείξεως, στερώντας από τους κατοίκους και τις λίγες διεξόδους απασχόλησης και εκγύμνασης.)

4. Καθαρισμό και συντήρηση της κεντρικής πλατείας Κουνουπιδιανών.(Οι οδοκαθαριστές που περνούν δεν κάνουν ουσιαστική δουλειά, τα πλακάκια και τα μάρμαρα είναι σπασμένα, ενώ σε κάποια σημεία είναι γεμάτα σκουπίδια και μπάζα.)

5. Κατασκευή πεζοδρομίων τουλάχιστον στους πιό κενρικούς δρόμους των Κουνουπιδιανών.(Η Αγιού Ονουφρίου και η Λεωφόρος Ελ.Βενιζέλου στερούνται πεζοδρομίου με αποτέλεσμα το άναρχο παρκάρισμα οχημάτων και την μη ασφαλή διέλευση πεζών και καροτσιών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα Κουνουπιδιανά να είναι μια περιοχή ακατάλληλη ακόμη και για περπάτημα!)

6. Επισκευή, συντήρηση και εκμετάλλευση του κλειστού κολυμβητηρίου έναντι της πολυτεχνειούπολης. (Δεν αναφέρω το μέγεθος του προβλήματος, είναι ήδη γνωστό από τα ΜΜΕ.)

Αυτά και άλλα πολλά προβλήματα, καθιστούν την περιοχή αφιλόξενη και προβληματική. Πληρώνουμε τα ίδια τέλη με όσους μένουν στο κέντρο, χωρίς να έχουμε ούτε ένα πάρκο να περπατήσουμε εμείς, τα παιδιά μας και τα κατοικίδια μας. Χωρίς αμάξι δεν έχουμε ένα μέρος να παίξουν τα παιδιά μας! Και οι αστικές συγκοινωνίες είναι πανάκριβες και δυσλειτουργικές.

Και τέλος επειδή οι δημοτικές αρχές είναι πολύ πιθανό να ρίξουν τις ευθύνες σε άλλες αρχές-θεσμούς, ας αναρωτηθούν πρώτα για ποιόν είναι πιo εφικτό να συνεννοηθεί και να συνεργαστεί με αυτές τις αρχές και ποιού δουλειά είναι.»

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook