«Κραυγή αγωνίας» για το Αεροδρόμιο Χανίων | Ενωμένοι όλοι ζητούν παρέμβαση Σαμαρά

κραυγή-αγωνίας-για-το-αεροδρόμιο-χα-121479

aerodromio episkepsiΝα παρέμβει άμεσα για την ματαίωση της ιδιωτικοποίησης του Αεροδρομίου Χανίων, καλούν τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, οι Αντιπεριφεριάρχες, οι Δήμαρχοι, οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Φορέων και Εμπορικών Συλλόγων της Δυτικής Κρήτης, με επιστολή που του απευθύνουν και την οποία κοινοποιούν στους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Αναλυτικά η επιστολή, έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 10/09 στα Χανιά εκφράστηκε η αγωνία μας και αποφασίστηκε η κοινή μας δράση και η κλιμάκωση των ενεργειών μας, προκειμένου να ματαιώσουμε την ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου Χανίων, την οποία κρίνουμε επιζήμια για την τοπική οικονομία και τα έσοδα του Ελληνικού Κράτους

Σας καλούμε να παρέμβετε για να σταματήσει άμεσα η άστοχη και επιζήμια διαδικασία εκποίησης του αεροδρομίου Χανίων, ώστε να αποτραπεί η πολυετής παραχώρηση έναντι χαμηλού τιμήματος ενός σημαντικού κερδοφόρου περιουσιακού στοιχείου για το ελληνικό δημόσιο, προξενώντας ταυτόχρονα ανεπανόρθωτη βλάβη στην οικονομία και την κοινωνία της Δυτικής Κρήτης.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση στο ορθολογικό αίτημά μας, τότε θα αναγκαστούμε να αξιοποιήσουμε όλους τους νόμιμους τρόπους για να εμποδίσουμε την σύναψη της πεντηκονταετούς διάρκειας αποικιοκρατικής αυτής σύμβασης, που θα πλήξει ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα του τόπου μας. Στην εκτίμησή μας αυτή συνηγορεί και η εμπειρία από τις αρνητικές συνέπειες της τιμολογιακής πολιτικής που ακολουθήθηκε από τον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ταυτόχρονα θεωρούμε απολύτως επιτακτική την κατάργηση των ήδη υφιστάμενων φόρων που βαρύνουν το Αεροδρόμιο Χανίων κατά τους χειμερινούς μήνες. Ειδικότερα αναφερόμαστε στον Φόρο Εκσυγχρονισμού Αεροδρομίου («Σπατόσημο») ο οποίος ζητάμε από 1/11 εώς και 31/3 να είναι μηδενικός και από 1/4 έως και 30/4 καθώς και από 1/10 έως και 30/10 να μειωθεί στο ήμισυ της σημερινής του τιμής. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει επιτέλους να εκπληρωθεί η ικανή και αναγκαία συνθήκη για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στόχο τον οποίο επιδιώκει το Υπουργείο Τουρισμού, ο οποίος είναι για πρώτη φορά ώριμος με ρεαλιστικούς όρους. Μέσα από αυτήν την κίνηση και τις άμεσες και έμμεσες ωφέλειες που αυτή θα προκαλέσει στην Τοπική Οικονομία,το Ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει εντέλει πολλαπλάσια ποσά από την τόνωση της πραγματικής Οικονομίας και θα μπορέσει έτσι να ενισχύσει απαραίτητες Υπηρεσίες που παρέχει σε κρίσιμους κοινωνικά τομείς την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει η χώρα μας.

Έχοντας την πεποίθηση ότι θα συμμεριστείτε την αγωνία μας, θα εξετάσετε με ανοικτό πνεύμα τα αιτήματά μας και ότι ένα τόσο ζωτικής σημασίας ζήτημα που αφορά άμεσα το ήμισυ του νησιού μας θα τύχει της δέουσας προσοχής εκ μέρους σας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»

Την επιστολή, υπογράφουν οι Αντιπεριφερειάρχες Χανίων και Ρεθύμνου, Απόστολος Βουλγαράκης και Μαρία Λιονή, οι Δήμαρχοι Δήμων Χανίων και Ρεθύμνου Αναστάσιος Βάμβουκας και Γεώργιος Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Αμαρίου Αδάμ Παραδεισανός, Καντάνου – Σελίνου Αντώνης Περράκης, Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης, Μυλοποτάμου Δημήτρης Κόκκινος,  Αγ. Βασιλείου  Ιωάννης Ταταράκης, Ανωγείων  Εμμανουήλ Καλλέργης, Δήμαρχος Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης, Σφακίων Παύλος Πολάκης, Γαύδου Ευαγγελία Καλλίνικου και οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Χανίων, Ιωάννης Μαργαρώνης και Ρεθύμνου Γεώργιος Γιακουμάκης.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook