Χανιά | Μαγειρέματα με ελαιόλαδο και… τον Ηλία Μαμαλάκη στο Κολυμπάρι
Με διαγωνισμό μαγειρικής αλλά και γευσιγνωσία για το κοινό, ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής, στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, οι διήμερες εκδηλώσεις για την «Γιορτή Ελίας και Λαδιού», παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων των τοπικών φορέων.
Περισσότερα από 15 διαφορετικά φαγητά, γεύτηκε η κριτική επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν, ο γνωστός δημοσιογράφος και γευσιγνώστης Ηλίας Μαμαλάκης, ο κ. Γεώργιος Μακρής Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, ο Γιάννης Αποστολάκης από το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας, η Νανά Δαρειώτη από το περιοδικό “Αλάτι και Πιπέρι” και ο Γιάννης Κατσιφαράκης από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.
Βραβεία και εντυπώσεις κέρδισαν κρητικές παραδοσιακές γεύσεις, όπως μπουρέκι, καλιτσούνια, παξιμάδια και ξεροτήγανα. Συγκεκριμένα, διακρίθηκαν οι Σοφία Κατσουλάκη, Ευαγγελία Πετρουλάκη- Κολομβάκη και Μαρία Αντωνογιαννάκη για τις αλμυρές γεύσεις και Ευτυχία Γερεουδάκη, Γιώργος Κουκουτσάκης και Ελένη Μαραγκάκη για τις γλυκές.
Το διήμερο έκλεισε με την απονομή βραβείων μαγειρικής, γευσιγνωσία και παραδοσιακή μουσική και χορό στο προαύλιο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.
zarpa.gr
One thought on “Χανιά | Μαγειρέματα με ελαιόλαδο και… τον Ηλία Μαμαλάκη στο Κολυμπάρι”