Χανιά | Μανάδες σε απόγνωση αναζητούν «ιπτάμενα» καροτσάκια

χανιά-μανάδες-σε-απόγνωση-αναζητούν-134697

pezodromia soudas1Τα Χανιά παραμένουν μια πόλη σχεδόν απροσπέλαστη για όσους χρειάζονται καροτσάκι (είτε λαϊκής, είτε αναπηρικό είτε μωρού) κι αυτό έχει επισημανθεί πολλές φορές από το zarpa.gr και θα συνεχίσει να επισημαίνεται, όσο συνεχίζουν να φτάνουν καταγγελίες όχι μόνο για σημεία – παγίδες αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο η παρούσα Δημοτική Αρχή (δεν) τα αντιμετωπίζει.

pezodromia soudas 4Οι φωτογραφίες προέρχονται από αναγνώστρια του zarpa.gr, από την περιοχή του Κουμπέ και συγκεκριμένα την Λεωφόρο Σούδας. Η ράμπα έχει φτιαχτεί σε σημείο όπου τα αυτοκίνητα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, με αποτέλεσμα οι μαμάδες της περιοχής να μην μπορούν ούτε τον δρόμο να διασχίσουν με τα καρότσια τους.

Η ίδια, με ηλεκτρονικό μήνυμα περιέγραψε την κατάσταση στη  δημοτική αρχή, κάνοντας έκκληση για κάποια παρέμβαση! Μάλιστα, η ανταπόκριση του Δήμου ήταν άμεση, με τους «ειδικούς συνεργάτες» του Δημάρχου, να  διαβεβαιώνουν ότι θα προβούν το συντομότερο σε αυτοψία, για να εξεταστεί η δυνατότητα παρέμβασης…

Αυτά… τον Αύγουστο! Από τότε, δυστυχώς ούτε η συγκεκριμένη αναγνώστρια (Ζ.Καρ. τα στοιχεία της, στη διάθεση του zarpa.gr) ούτε άλλες μητέρες από τη γειτονιά που βρίσκονται αντιμέτωπες με την ίδια κατάσταση είδαν κάτι να αλλάζει.

Αντί παρεμβάσεων, e-mails και διαβεβαιώσεις από ειδικούς συνεργάτες και μια επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος που όμως, δεν φτιάχνει πεζοδρόμια…

pezodromia soudas

3 thoughts on “Χανιά | Μανάδες σε απόγνωση αναζητούν «ιπτάμενα» καροτσάκια

  1. Δεν χρειάζεται κανείς να απομακρυνθεί από το κέντρο των Χανίων για να διαπιστώσει τα παραπάνω περί <>.Ακριβώς απέναντι από την κεντρική είσοδο της Δημοτικής Αγοράς ΧΑΝΙΩΝ στη γωνία Νικ.Πλαστήρα και Πλατεία Δημοτικής Αγοράς (έξω από το CAFE FRIENDS) υπάρχει ένας σηματοδότης πάνω στο πεζοδρόμιο ακριβώς και στο ακριβώς απέναντι πεζοδρόμιο (έξω από το μικρογεύματα ΓΡΗΓΟΡΗΣ) δεν υπάρχει ράμπα ΑΜΕΑ.Έχω πολλές φορές παρατηρήσεις άτομα καθήμενα σε αναπηρικό αμαξίδιο να διανύουν την οδό Πλαστήρα κατευθυνόμενοι προς την Αγορά και να κουτουλάνε τον Σηματοδότη στη στροφή!!!Επίσης έχω δει χρήστες και πάλι αναπηρικων αμαξιδίων να περνάνε την ράμπα ΑΜΕΑ που υπάρχει έξω από το CAFE FRIENDS και να μην βρίσκουν άλλη ράμπα στο απέναντι πεζοδρόμιο!!! (έξω από το ΓΡΗΓΟΡΗΣ μικρογεύματα στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ)

  2. Η πιό εχθρική πόλη στό κόσμο στα ΑμΕΑ,είναι τα Χανιά μας!Να φανταστεί κανείς ότι στην οδό Ποττιέ,στρώνουν κάθε μέρα τραπεζοκαθίσματα πάνω στόν οδηγό γιά τους τυφλούς!Καί όσο θα πλησιάζουν οί εκλογές,τόσο θα γίνεται αναξέλεγκτη η κατάσταση!Όσον αφορά τα πεζοδρόμια,πιστεύω ότι στο…Αφγανιστάν έχουν πολύ καλύτερα!

  3. ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ:

    το καλοκαιρι θα ριχνω καταγγελιες σε οποιον μαγαζάτορα πιανει πεζοδρομια με τραπεζοκαθισματα. εγω ξεκαθαρίζω τη θέση μου εγκαίρως και θα ειμαι ανηλεής.

    ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΣ, ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΩ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΑΔΟΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΜΩΣ.
    ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΑΣΤΥΝΟΜΕ/ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΤΛ. ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ.ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΡΑΞΙΜΟ ΕΠΙ ΕΚΑΤΟ.
    ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook