Χανιά | Μετά τον διπλό πνιγμό… στο προσκήνιο τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Κισσάμου

χανιά-μετά-τον-διπλό-πνιγμό-στο-προσ-167109

kentro igeias kissamouΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην «εγκληματική υποστελέχωση» του Κέντρου Υγείας Κισσάμου, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Καστέλι, με πρωτοβουλία του νέου Δημάρχου κ. Θοδωρή Σταθάκη και με  αφορμή το τραγικό περιστατικό στην Κίσσαμο με τον πνιγμό δύο ανθρώπων (ΕΔΩ).

Στις απαράδεκτες συνθήκες εργασίες, τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και υλικών, την ελλειπή καθαριότητα του χώρου, αλλά και στις υπερωρίες του ασθενοφόρου, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια διευθύντρια κ. Νικολακάκη, αλλά και οι ιατροί του Κ.Υ, δηλώνοντας ότι οι γιατροί έχουν αποφασίσει να σταματήσουν την απλήρωτη, υπερωριακή εργασία.

kentro igeias kissamou1Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, αυτά «είναι αδιανόητο να συμβαίνουν σε έναν δήμο, που αριθμεί περί τις 12.000 χιλιάδες μόνιμο πληθυσμό και την καλοκαιρινή περίοδο διπλασιάζεται με τον αριθμό των επισκεπτών (τουριστών) και αν προσθέσουμε και τους ημερησίως επισκέπτες προς στους δημοφιλέστερους προορισμούς Ελαφονήσου, Φαλασάρνων, Μπάλου, να τριπλασιάζεται ο αριθμός τους».

Η απουσία βουλευτών του νομού, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, του Διοικητή της Εβδόμης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, δημιούργησε αρνητικές εντυπώσεις που αποτυπώνονται σε σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα και σε Blogs της Κισσάμου.

Ο Γιώργος Σταθάκης

Για το θέμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Σταθάκης, δήλωσε: «Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Κισάμου Θεόδωρου Σταθάκη για στήριξη των προσπαθειών ικανοποιητικής στελέχωσης και λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Κισάμου, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Σταθάκης υπενθυμίζει, ότι από τις 16 Ιουνίου έχει καταθέσει Ερώτηση (μαζί με τον υπεύθυνο του Τομέα Υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθό), προς τον αρμόδιο Υπουργό, σχετικά με τη συρρίκνωση των υπηρεσιών υγείας στον Νομό Χανίων. Σε αυτήν συγκεκριμένα οι δυο βουλευτές ρωτούν: «6) Σκοπεύει ο κ. Υπουργός να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για να ενισχύσει τα περιφερειακά ιατρεία του νομού Χανίων ή του Π.Ε.Δ.Υ. Χανίων;». Απάντηση δεν έχουμε λάβει ακόμα, αλλά η πίεσή μας θα ενταθεί.»

Πηγή Φωτογραφιών: sadentrepese.blogspot.com 

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook