Χανιά | Με αποκλεισμό της Βάσης της Σούδας κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις για τα χημικά

χανιά-με-αποκλεισμό-της-βάσης-της-σούδ-157627

syntonistikoΤο ερχόμενο Σάββατο κορυφώνονται με τον αποκλεισμό της βάσης της Σούδας, οι εκδηλώσεις ενάντια στην υδρόλυση  των χημικών της Συρίας στη θάλασσα της Μεσογείου.

Το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου μέλη του Συντονιστικού των Χανίων, απεύθυναν κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να λάβουν μέρος μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν το Σάββατο το πρωί.

Όπως είπε η κα Νέλλη Ψαρρού οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν με προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και αναχώρηση για το σημείο όπου θα πραγματοποιηθεί ο αποκλεισμός.

Μάλιστα, όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου η διάρκεια του αποκλεισμού θα αποφασισθεί από κοινού από όλους όσους λάβουν μέρος και φυσικά από τη συμμετοχή του κόσμου.

Παράλληλα έγινε γνωστό πως κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης θα πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις  και δρώμενα.

Να σημειώσουμε πως οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας θα καλυφθούν δημοσιογραφικά όπως είπε το μέλος του συντονιστικού επίκουρος καθηγητής κ. Αντώνης Σκαμνάκης, και από Ευρωπαϊκά δίκτυα ενημέρωσης όπως το EURONEWSκαι το RTL.

Τέλος ο κ. Σήφης Χιωτάκης, εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου και του ΕΒΕΧ τόνισε ότι με αυτές τις κινητοποιήσεις κλιμακώνονται οι αντιδράσεις ενάντια στη διάλυση των χημικών, ενώ αναφέρθηκε και σε εν πλω διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί με τρία πλοιάρια που είναι στη διάθεση του Συντονιστικού για το σκοπό αυτό.

 

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook