Χανιά | Με ηφαιστειακή πέτρα από την Αίτνα θα στρώσουν την «Πλατεία Σκουλάκη»

χανιά-με-ηφαιστειακή-πέτρα-από-την-αίτ-139325

GYALI-TZAMISI

Τις παρεμβάσεις που προωθεί αυτό το διάστημα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στην περιοχή του Ενετικού Λιμένα, οι οποίες εγκρίθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, ανακοίνωσαν σήμερα ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης  με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων και Αντιδήμαρχο Χανίων Κων/νο  Πρωτοπαδάκη.

Σύμφωνα με τον κο Πρωτοπαπαδάκη ο οποίος  παραβρέθηκε στην συνεδρίαση του Κ.Α.Σ, τα έργα αυτά με την συμβολή  των υπηρεσιών του Δήμου που προσφέρουν τα μέγιστα, θα ολοκληρωθούν εντός 30 ημερών και αφορούν :

  • Την έγκριση της μελέτης ανάπλασης της πλατείας γύρω από το Τέμενος Κουτσιούκ Χασάν (Γυαλί Τζαμισί) το οποίο έχει κυρίαρχη θέση στην περιοχή του ενετικού λιμένα των Χανίων αφού βρίσκεται στο σημείο συνάντησης των ορίων της Δυτικής και Ανατολικής πλευράς  του Λιμένα και κομβικό σημείο περιπάτου.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα μετά το Πάσχα και περιλαμβάνουν την πλακόστρωση με ηφαιστειακή πέτρα από την Αίτνα και γυάλινη επιφάνεια 40τ.μ., προκειμένου να αναδειχθούν τα αρχαιολογικά ευρήματα μετά τις ανασκαφές που έγιναν στην περιοχή.

 

  • Την ολοκλήρωση των εργασιών  φωτισμού του Λιμενοβραχίονα, που ξεκίνησαν σήμερα, με την τοποθέτηση των απαραίτητων κάθετων στοιχείων στις τρεις προβλήτες του Ενετικού Λιμένα που θα αναδεικνύει την υφή του φωτιζόμενου υλικού δηλ. τα ανάγλυφα της λιθοδομής του λιμενοβραχίονα και δεν θα αντιστρατεύεται τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του φάρου.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης επεσήμανε ότι »πρόκειται για δύο μεγάλου βεληνεκούς παρεμβάσεις στο Ενετκό Λιμάνι των Χανίων όπου γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και οι υπηρεσίες του Δήμου, θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίηση μου, αφού τα έργα αυτά θα αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο και θα δώσουν μία διαφορετική εικόνα στο Λιμάνι των Χανίων  και θα αναδείξουν με φυσικό τρόπο το ιστορικό και αρχιτεκτονικό σύνολο».

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook