Μικτά κλιμάκια ΙΚΑ – Εφορίας με συνοδεία Αστυνομικών «σκορπούν τρόμο» στα Χανιά

μικτά-κλιμάκια-ικα-εφορίας-με-συνοδε-162001

agrotaugoustkantinaΕκτεταμένους ελέγχους σε εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις εστίασης, πραγματοποίησαν χθες στα Χανιά, μικτά κλιμάκια του ΙΚΑ, της Εφορίας και Οικονομικής Αστυνομίας, βεβαιώνοντας πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Από το πρωί, οι ελεγκτές «σάρωσαν» την αγορά, ζητώντας παραστατικά για τα προϊόντα σε εμπορικά καταστήματα, καταστήματα τουριστικών ειδών και εταιρείες και ¨χαρτιά» για τους εργαζομένους. Ο μεγάλος «πανικός» ωστόσο, επικράτησε όταν οι έλεγχοι μεταφέρθηκαν στον χώρο της εστίασης όπου παραδοσιακά «ανθεί» η μαύρη εργασία. Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpa.gr, εντοπίστηκαν δεκάδες εργαζόμενοι χωρίς νόμιμη πρόσληψη, κυρίως στο σέρβις και στις κουζίνες καταστημάτων, στο κέντρο και την Παλιά Πόλη.

Στο στόχαστρο των ελεγκτών, βρέθηκε και ο «Αγροτικός Αύγουστος» που είναι σε εξέλιξη στη Δυτική Τάφρο. Τα κλιμάκια, «επισκέφθηκαν» την Έκθεση λίγο μετά τις 8 το βράδυ και διαπίστωσαν αρκετές παρατυπίες, καθώς αρκετοί εργαζόμενοι στα περίπτερα  δεν είχαν «χαρτιά». Βεβαιώθηκαν επίσης παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε ορισμένα περίπτερα ενώ έλεγχοι έγιναν και στις καντίνες και τα σουβλατζίδικα που έχουν στηθεί έξω από το χώρο της Έκθεσης, κοντά στο «Χέρι». Μιλώντας στο zarpa.gr, εκθέτες, σχολίασαν πολύ αρνητικά αυτές τις «εφόδους», μιλώντας για προσπάθεια απαξίωσης και διάλυσης του «Αγροτικού Αυγούστου». Παρόλα αυτά, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, η κίνηση στην Έκθεση ήταν αυξημένη και παρά το ότι το κλίμα ήταν «βαρύ», η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου δεν αντελήφθη την αναστάτωση.

zarpa.gr

2 thoughts on “Μικτά κλιμάκια ΙΚΑ – Εφορίας με συνοδεία Αστυνομικών «σκορπούν τρόμο» στα Χανιά

  1. Ε βέβαια, ποιος να τις σχολιάσει θετικά… Οι φοροδιαφεύγοντες επιχειρηματίες; Οι μάστορες της αρπαχτής; Χα-χα! Βεβαιώνονται, λέει, παραβάσεις και πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων, μαύρη εργασία κλπ και η εντύπωση που μένει είναι ότι τα σχόλια είναι αρνητικά. Ποιον ρωτήσατε, μονάχα αυτούς που έφαγαν τα πρόστιμα; Κανέναν άλλο, πιο…νόμιμο πολίτη δεν ρωτήσατε να σας πει κι αυτός τις εντυπώσεις του;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook