Χανιά | Σε εξέλιξη ο αποκλεισμός της Νατοϊκής Βάσης στο Μαράθι | Photos

χανιά-σε-εξέλιξη-ο-αποκλεισμός-της-νατ-158132

vasi3Κλιμακώνονται από σήμερα στα Χανιά, οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις ενάντια στην υδρόλυση των χημικών της Συρίας, με πολίτες να προχωρούν σε τριήμερο αποκλεισμό της Νατοϊκής Βάσης της Σούδας. Η προσυγκέντρωση έγινε στις 10 πμ στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, ενώ λίγο αργότερα οι συγκεντρωμένοι αναχώρησαν για το Μαράθι, όπου προχώρησαν σε αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στην Αμερικανική Βάση.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή πλήθος κόσμου, βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων ενώ συνεχίζονται τα δρομολόγια με δωρεάν λεωφορεία στις 15.00 και στις 19.00 από το ΚΤΕΛ.

Να σημειωθεί ότι ο δρόμος είναι ανοιχτός για τους πολίτες.

Κάλεσμα  για συμμετοχή

vasi8Κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, απευθύνουν φορείς, σύλλογοι και κόμματα.

«Όλος ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι το πείραμα στη Μεσόγειο δεν είναι κάτι μακρινό και άσχετο από τις ζωές και το περιβάλλον όλων μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα ενάντια στα επικίνδυνα πειράματα. Έχει ήδη φέρει το θέμα στην Ελληνική βουλή αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων και καλεί τον κόσμο για συμμετοχή στην συγκέντρωση και  τον αποκλεισμό της Νατοϊκής βάσης της Σούδας.

vasi10Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Χανίων, καλεί «τους εργαζομένους και τους πολίτες του Νομού Χανίων να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτά τα εγκλήματα και να συμμετέχουν μαζικά αγωνιστικά στις εκδηλώσεις όλων των φορέων». Όπως αναφέρουν, «καλούμε σε συμμετοχή στον παγκρήτιο τριήμερο αποκλεισμό (19 – 21 Ιουλίου) της Νατοϊκής Ναυτικής βάσης της Σούδας  και ενημερώνουμε ότι εκπρόσωπος του συλλόγου μας  και της ομοσπονδίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ θα συμμετέχει στην εν πλω διαμαρτυρία – ακτιβισμό που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες στην περιοχή που συντελείται το επικίνδυνο πείραμα της υδρόλυσης των χημικών του πολέμου».

vasi11Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέσω της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης και της Ανταρσίας στα Χανιά, συμμετέχει στον τριήμερο αποκλεισμό της βάσης της Σούδας που θα ακολουθήσει και απαιτεί «να σταματήσει τώρα το πείραμα της καταστροφής των χημικών στη θάλασσα της Μεσογείου, να κλείσει η βάση της Σούδας, να διακοπούν άμεσα οι διπλωματικές και στρατιωτικές σχέσεις με το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ».

vasi12«Εγκληματικό πείραμα» χαρακτηρίζει την «εν πλω υδρόλυση και απόρριψη των χημικών ουσιών στη θαλάσσια περιοχή μας» η ΕΛΜΕ Χανίων, καταγγέλλοντας ότι η επιχείρηση » διεξάγεται σε βάρος των λαών της Μεσογείου, των οικονομιών τους αλλά και της οικολογικής ισορροπίας της ευρύτερης περιοχής» και με ανακοίνωσή της απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

vasi13

vasi14
zarpa.gr

5 thoughts on “Χανιά | Σε εξέλιξη ο αποκλεισμός της Νατοϊκής Βάσης στο Μαράθι | Photos

  1. Στο Μαράθι ΔΕΝ υπαρχει Αμερικάνικη βάση. Υπάρχουν ΝΑΤΟΙΚΕΣ προβλητες, τις οποίες ελέγχει το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, για να εξυπηρετουνται τα όλα τα ΝΑΤΟΙΚΑ πλοια. Οι «Αμερικάνικη» βάση, αν θελετε να την αποκαλείτε έτσι, είναι στον Μουζουρά. Αν ήθελαν να διαμαρτυρηθουν στους Αμερικάνους, τότε σε λάθος μέρος πήγαν

    1. ΝΑΤΟ το στρατιωτικό alter ego των Η.Π.Α. και των συμφερόντων που εκπροσωπούν στην ευρωπαική ήπειρο από τον Απρίλιο το 1949 .

      1. και τι εννοεις με αυτο? Οτι πρεπει να πατε να διαμαρτυρηθειτε σε αδειες προβλητες με τους μονους να βρισκονται εκει να ειναι ελληνες? Γιατι δεν πηγατε στο Μουζουρα? Κο-κο-κο ή αλλιως «αλλα λογια να αγαπιόμαστε..»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook