Χανιά | Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή | Photos

χανιά-ορκίστηκε-η-νέα-δημοτική-αρχή-photos-166326

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Μεγάλος ο Δήμος, μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνουμε» είπε ο νέος Δήμαρχος κ. Τάσος Βάμβουκας, μετά την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής των των τακτικών μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και των Συμβουλίων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και των Εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η τελετή ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου, τον οποίο ο Δήμαρχος ζήτησε να διατρηθεί καθαρός και χωρίς αυτοκίνητα και να αποτελέσει το παράδειγμα για ολόκληρη την πόλη. Στην ομιλία του, κάλεσε σε συνεργασία τις παρατάξεις της μειοψηφίας και τον Χανιώτικο λαό και έθεσε τους στόχους της νέας διοίκησης που θα επιτευχθούν μέσα από ενεργοποίηση των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας.

«Περήφανος» για τον Δήμο που παραδίδει, δήλωσε ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Μανώλης Σκουλάκης που αναφέρθηκε στον «Γολγοθά» του Καλλικράτη και στο «τιτάνιο» έργο που έφερε εις πέρας με επιτυχία. «Περιμένουμε την νέα αντίληψη για τα Χανιά» δήλωσε ο κ. Άρης Παπαδογιάννης που τόνισε ότι χρειάζεται συνεργασία και αλληλοβοήθεια για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Ορκιζόμαστε με όλους εκείνους που δεν αφήνουν την τύχη τους σε σωτήρες», είπε ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Πολιτών: Πρώτα ο Άνθρωπος» κ. Γιάννης Σαρρής που ζήτησε συμμετοχή του λαού και έδωσε πολιτικό όρκο, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι θέλει την Εκκλησία «σύμμαχο» της Δημοτικής Αρχής, ειδικά σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης.

Πολιτικό όρκο έδωσαν επίσης οι κύριοι Νίκος Παπαντωνάκης και Σεραφείμ Ρίζος. Κοινό μέτωπο για την ανατροπή των «βάρβαρων αντιλαϊκών πολιτικών» ζήτησε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενώ ο εκπρόσωπος και επικεφαλής της «Ανταρσίας στα Χανιά» έδωσε, όπως είπε «όρκο αγώνα».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Στο πεζοδρόμιο της οδού Κυδωνίας, για ώρα παρέμεναν οι Σύροι με τα παιδιά που έχουν απομείνει στα Χανιά και τους οποίους η Αστυνομία εμπόδιζε από το να εισέλθουν στο χώρο της τελετής, όπως ήθελαν. Ωστόσο, τελικά μπήκαν, μετά από πρόταση του Σεραφείμ Ρίζου, την οποία αποδέχτηκε άμεσα ο Τάσος Βάμβουκας λέγοντας «δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την τελετή αγιασμού πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ. κ. Δαμασκηνός, ενώ στην ορκωμοσία παρευρέθηκαν οι Βουλευτές Χανίων, Κυριάκος Βιρβιδάκης και Μανούσος Βολουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γρηγόρης Ροκαδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων της πόλης.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook