Χανιά | Ο δήμαρχος Σφακίων «στολίζει» τον Πάγκαλο για τα όσα είπε σε βάρος των Κρητικών

χανιά-ο-δήμαρχος-σφακίων-στολίζει-τ-134254

polakis arkadiΤην απάντηση που του αξίζει πήρε από το δήμαρχο Σφακίων Παύλο Πολάκη ο Θ. Πάγκαλος για τα όσα ξεστόμισε για τους Κρητικούς σε ραδιοφωνικό σταθμό της πρωτεύουσας με αφορμή το θάνατο του άτυχου νεαρού από το Ρέθυμνο εξαιτίας της ρίψης άσκοπών πυροβολισμών.

Η απάντηση αναρτήθηκε στα social media και αναφέρει τα παρακάτω:

«ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ. Με αφορμή το τραγικό περιστατικό στα Μυριοκεφαλα και το θάνατο ενός νέου ανθρώπου από την Αση Γωνιά από άσκοπους πυροβολισμούς την ώρα του γλεντιού ,ο πρώην υπουργός των εξωτερικών κύριος ΠΑΓΚΑΛΟΣ βρίσκει ευκαιρία να ξεράσει τη χολή του απέναντι στην Κρήτη και τους Κρητικούς λέγοντας ότι χρειάζεται να ανακαταληφθεί η Κρήτη και να αφοπλιστούν οι Κρητικοί καθώς δεν τους χρειάζονται τα όπλα αφού (άκουσον άκουσον) ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821.Με όση ψυχραιμία μπορώ να διατηρήσω λόγο και του αξιώματος που κατέχω ,έχω να πω στον Κο Πάγκαλο τα εξής.. ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΕΞΩ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1770 ΑΠΟ ΤΟ ΣΦΑΚΙΑΝΟ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ,ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΦΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΠΟΥ ΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΜΑΗ ΤΟΥ 1821 ΣΤΗ ΘΥΜΙΑΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΙΣ ΚΟΜΗΤΑΔΕΣ ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ,ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΘΕΙ ΑΠΕΞΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1866 ΚΑΙ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΑΡΚΑΔΙ ,για να μιλήσω μόνο για τρεις από τις δεκάδες επαναστάσεις που έγιναν στο νησί για να λευτερωθεί κα να ενωθεί με τη μητέρα πατρίδα το 1913.ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΣΤΟΝ ΚΟ ΠΑΓΚΑΛΟ ΟΤΙ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΥΠΛΗΘΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

Είναι εντελώς άλλο πράγμα να καταδικάζει κανείς την άσκοπη χρήση όπλων (που καμιά σχέση δεν έχει με την παραδοσιακή κρητική λεβεντιά αλλά με τον πολιτισμό της επίδειξης και του νεοπλουτισμού που το κόμμα του κυρίου Πάγκαλου την περίοδο του Σημιτικού εκσυγχρονισμού έκανε τροπή ύπαρξης νεόπλουτων κοινωνικών στρωμάτων που τα εξέθρεψε για κομματικό στρατό) ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΙΜΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ.

Γι αυτό κύριε Πάγκαλε σταμάτα να προκαλείς και ζήσε με τις τύψεις σου (αν έχεις…)

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΦΑΚΙΩΝ (μετά από μεγάλη προσπάθεια να είμαι κόσμιος……)»

 

zarpa.gr

12 thoughts on “Χανιά | Ο δήμαρχος Σφακίων «στολίζει» τον Πάγκαλο για τα όσα είπε σε βάρος των Κρητικών

  1. Ο μεγας ιστορικος ο Πολακης. Αφου ξερει τοσο καλα ιστορια γιατι δεν λεει οτι οι ομοιοι του , αριστεροκουμουνιστες , ψευτοπαλικαραδες , κατεσφαξαν μανες και παιδια στον εμφυλιο? Γιατι δεν ηταν στην κηδεία του ΓΥΠΑΡΗ οπως ολοι οι Κρητες . Ξερουμε να κανουμε τους παλικαραδες , ξεσηκωνοντας απελπισμενους , και αγραμματους? Γιατι ταζει δημαρχιες στους συμβουλους του , μετα που θα φυγει? Για να σκοτωθουν μεταξυ τους μετα? Γιατι μεταπηδαει απο το ενα κομμα στο αλλο , επιδη ειναι σταθερος? ( ΑΝΤΑΡΣΙΑ – ΕΠΑΜ – ΣΥΡΙΖΑ )σε ενα χρονο μεσα.

    1. το γαρ πολύ της θλίψεως γεννα παραφροσυνη,για το παγκαλο εχεις να πεις τιποτα η συμφωνεις?(οσο για τα σφακια μη στεναχωριεσαι το εργο μας είναι προφανες, η ομαδα είναι μπετον γι αυτό αλλωστε δεν κατεβαινει μεχρι στιγμης και άλλος συνδυασμος…)

  2. Φοβερή ιστορική πρσέγγιση Δασκαλογιάννη και αντικειμενική.Ποιον Γύπαρη εννοείς;Τον φονιά του Ιωνος Δραγούμη και διοικητή των ταγμάτων ασφαλείας;Δες ποοί είναι σήμερα οι απόγονοι όλων αυτών που υμνείς.Την ιστορία δεν την προσεγγίζουμε με όρους καλόυ κακού,αριστεράς,δεξιάς.Είναι κάτι πιο σύνθετο που έχει να κάνει με την κάθε εποχή,εξωτερικούς κυρίως παράγοντες και θέλει και λίγο περισσότερο παίδεμα για να μην πέσουμε στην παγίδα μιας νέας εμφυλιακής ρητορικής.Οσο για την προσωπική επίθεση που κάνεις στον δήμαρχο την αφήνω ασχολίαστη!

  3. δε χρειαζεται ο «Δασκαλογιαννης» απο «κατω» να μας πει για την ιστορια. δυστηχως για τους αριστεροκουμουνιστες ψευτοπαληκαραδες, ζουν ακομα οι παπουδες μας και μας εχουν πει αρκετες ιστοριες που ΖΗΣΑΝΕ απο τον εμφυλιο με τις σφαγες και τα πισωπλατα χτυπηματα που δεχοντουσαν.

  4. Οι «αριστεροκομουνιστές» παππούδες λένε άλλα πάλι.Είχα την τύχη να έχω παππούδες και απο τις δυο μεριές.Ο κάθε παππούς καταθέτει την προσωπική του εμπειρία,τον πόνο του,την ιδεολογία του,τις μνήμες του !Δεν είναι όμως σωστή και πατριωτική προσέγγιση του εμφυλίου πολέμου ο υποκειμενισμός,ναι είναι ανθρώπινος,κατανοητός αλλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε έτσι τι ακριβώς συνέβει ώστε να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη!Ολα αυτά συνέβησαν με τις ευλογίες και οδηγίες των ξένων δυνάμεων που μας καταδυναστεύουν ακόμα κ σήμερα.Οχι άλλες εμφυλιοπολεμικές φυτιλιές σε τούτο τον τόπο,μόνο ενωμένοι θα επιβιώσουμε.

  5. εγω ενα εχω να πω στον (κυριο) παγκαλο…..

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΣΑ ΚΙ ΑΝ ΛΕΝΕ….
    ΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ….
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ …. ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ
    ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ……

    » Η ΚΡΗΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ »

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ….!!!!!

  6. Παύλο! τους χαιρετισμούς μου στο Γιώργη που γιορτάζει σήμερο και στη Στέλλα. Κάποιος που φάγανε ξύλο από τα «δημοκρατικά» ΜΑΤ του ΜΠΑΤΣΟΚ στο διαγωνισμό του 98 στο Ρέθυμνο.
    ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ, κουφάλες

  7. «ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ, κουφάλες»Στην μάχη Μελιγαλά σκοτώθηκαν και στις δυο πλευρές και άνθρωποι που δεν έφταιγαν σε τίποτα. Θα πρέπει να διαβάσουμε και να ψάξουμε το ιστορικό πλαίσιο της εποχής αλλά και την τεράστια αντιπάλοτητα Δύσης-Σοβιετικής Ενωσης που διεκδικούσαν ζωτικό χώρο και μοίραζαν ξανά τον κόσμο.Ένα από τα πεδία μάχης τους ήταν και η Ελλάδα με την γνωστή συνταγή του εμφυλίου και με τις γνωστές τραγικές απώλειες.Παρόμοιες αλλάγες βιώνουμε και σήμερα σ’ έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία γιατί και ο παγκόσμιος οικονομικός σχεδιασμός μεταβάλλεται.Πάλι εσωτερικά δύο διαφορετικά στρατόπεδα, πάλι εμφυλιακές ρητορικές και διαμάχες.Η συνθηματολογία δεν βοηθά μόνο η μελέτη της ιστορίας,η αυτοκριτική και η αλληλεγγύη λυτρώνει.Ας μην τους επιτρέψουμε να μας διασπάσουν και να μας εξαφανίσουν.

    1. hellas παίζεις το παιχνίδι του μίσους και εσύ,το παιχνίδι των ξένων.Ολοι είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ ούτε ο Πούτιν ,ούτε ο Ομπαμα-Μερκελ,ούτε καμία αδερφότητα θα μας σώσει.Ειδικά στην Χρυσή Αυγη πουλάνε την ιστορία των ορθόδοξων Ρώσων συμμάχων μας που θα μας βοηθήσουν!Πολύ φοβάμαι πως όλα αυτά είναι ένα τεράστιο παραμύθι μια πλάνη που το μόνο που εξυπηρετεί είναι την γρηγορότερη διάλυση της χώρας και μάλιστα απο το εσωτερικό της.Οπως βέβαια και η ρητορική της αριστεράς περί «διεθνισμού» και κατάργησης συνόρων.Εγώ καλοπροαίρετα να συμφωνήσω με την άποψη αυτή αλλά κάτω απο ποιες διεθνείς συνθήκες και συγκυρίες;Αυτές της απόλυτης σκλαβιάς της «Ευρωπαικής ένωσης» και σε μια γειτονιά του κόσμου που πολεμικές συγκρούσεις και επεκτατικές απειλές είναι τριγύρω μας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook