Χανιά | Ο Δημήτρης Παππάς στη Νέα Τηλεόραση

χανιά-ο-δημήτρης-παππάς-στη-νέα-τηλεόρ-185445

pappas_neatvΜετά από έξι χρόνια απουσίας από τη Νέα Τηλεόραση, όπου παρουσίαζε την εκπομπή pappas.gr και το επιτυχημένο τηλεπαιχνίδι «Τα Σχολεία Παίζει», ο Δημήτρης Παππάς επέστρεψε στο γνώριμο στούντιο της Νέας Τηλεόρασης. Ο Δημήτρης, αφού είδε ξανά παλιούς συνεργάτες και με την αίσθηση… «σαν να μην πέρασε μια μέρα», βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Στο Κόκκινο», καλεσμένος της Γωγώς Καλληδονάκη και του Νίκου Μοτάκη όπου πραγματικά… μίλησε για όλα.

Κι επειδή ως γνωστόν… αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει… το zarpa.gr παρουσιάζει κάποια από τα πολύ ενδιαφέροντα σημεία της κουβέντας:

«Τα πράγματα είναι απλά. Δεν μπορείς να αρέσεις σε όλους. Αν προσπαθείς να είσαι αρεστός σε όλους κάνεις κάτι λάθος στην πορεία, δεν τα έχεις βρει με τον εαυτό σου. Πιστεύω ότι πρέπει να είσαι αυτός που είσαι και όποιος σε γουστάρει σε γουστάρει, και όποιος δεν σε γουστάρει… χαρήκαμε για τη γνωριμία!»

Η Γωγώ και ο Νίκος τον γύρισαν πολλά χρόνια πίσω, στο 1988, όταν είχε ήδη μια καριέρα και μια καλή θέση στην δισκογραφική εταιρία Lyra, θέση που τον έφερε σε καθημερινή επαφή με πολύ μεγάλους καλλιτέχνες, ενώ διηγήθηκε και την μεταβατική περίοδο από το βινύλιο στο cd, διαδικασία με την οποία επίσης ασχολήθηκε αρκετά. Εξάλλου, μία πολύ συγκινητική στιγμή ήταν η έκπληξη που ετοίμασαν τα παιδιά και «έβγαλαν στον αέρα» τον γνωστό τραγουδιστή Γιώργο Μαργαρίτη. Ο Δημήτρης είχε κάνει την παραγωγή δίσκου του τραγουδιστή και θυμήθηκαν χιουμοριστικά – και όχι μόνο -περιστατικά από εκείνη την περίοδο.

Ο Δημήτρης μίλησε για τα πρώτα χρόνια του στα Χανιά, τη συνεργασία με την ΕΡΑ Χανίων, αλλά κυρίως για την δημιουργία του θρυλικού Χανιά 100. Όταν ρωτήθηκε για τις εκπομπές του στον Super fm 89.6 και το γεγονός ότι σχολιάζει με καυστικό τρόπο πρόσωπα και πράγματα, είπε:

«Τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να επιδέχονται την κριτική. Γι αυτό τον ψηφίζω για να βγω μετά στο ράδιο και να του κάνω σκληρή κριτική. Ο SUPER FM 89.6  δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Είχαμε συνηθίσει ένα απίστευτο ευχολόγιο. Εμείς πήγαμε κόντρα σε αυτό και η εκτίμησή μου είναι ότι ένα Μέσο που κάνει δημοσιογραφική δουλειά, πρέπει να είναι απέναντι στην κάθε μορφή εξουσίας. Αν κάνεις συμπολίτευση δεν βοηθάς και τον τόπο σου. Πρέπει να είσαι απέναντι πάντα. Ακόμα και σε αυτόν που ψήφισες. Εξάλλου, αυτό που δεν θυμάται ίσως ο κόσμος είναι ότι εμείς αυτό το κάναμε και με τους άλλους. Εμείς, στον SUPER FM, τον Βιρβιδάκη, τον Τζανακάκη, τον Κατσανεβάκη, τους είχαμε περάσει «γενεές δεκατέσσερις». Με τον Βιρβιδάκη για παράδειγμα είχαμε κάνει ομηρικούς καβγάδες, και με αυτόν και με τους συνεργάτες του, για κάποια πράγματα που θεωρούσαμε ότι ήταν λάθος για την πόλη. Άλλωστε και με τον Σκουλάκη, μη φανταστείτε ότι με το που βγήκε αρχίσαμε να τον πυροβολούμε. Ίσα – ίσα. Του δώσαμε και χρόνο αλλά μετά βλέπαμε να γίνονται διάφορα …

Στην ερώτηση του Νίκου αν συμφωνεί ότι η πόλη έχει ατυχήσει τα τελευταία χρόνια με τους δημάρχους, απάντησε: «Δεν φταίνε τόσο οι δήμαρχοι, όσο οι συνεργάτες τους. Θεωρώ ότι ο Σκουλάκης θα μπορούσε να είναι ένας καταπληκτικός δήμαρχος αρκεί να είχε καλύτερους συνεργάτες δίπλα του, αρκεί να ήταν πιο αποφασιστικός και να μην ήταν όλο δελτία τύπου, όλο φωτογραφίες, τηλεοράσεις κλπ, όλο αυτό το δημοσιοσχετίστικο. Δεν το χρειαζόταν ο Σκουλάκης μετά από 35 χρόνια πολιτικής καριέρας και πιστεύω ότι οι συνεργάτες τους τον φέρανε εκεί που τον φέρανε. Θεωρώ ότι στο τέλος ο κόσμος σιχάθηκε να τον βλέπει. Άνοιγες Κύδωνα, έβλεπες Σκουλάκη, άνοιγες Νεα Τηλεόραση έβλεπες Σκουλάκη, άνοιγες τα Χανιώτικα Νέα έβλεπες 4 σελίδες Σκουλάκη! Νισάφι! Αυτό πλήρωσε ο Σκουλάκης…

Όταν η Γωγώ τον ρώτησε αν θεωρεί ότι έχει μερίδιο ευθύνης στην πτώση του Σκουλάκη από τη θέση του δημάρχου κι αν αισθάνεται περήφανος που πιθανόν επηρέασε μια μερίδα κόσμου απάντησε: Εγώ απλά έκανα την δουλειά μου. Περήφανος θα είμαι αν δούμε καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που βλέπαμε με τον Σκουλάκη. Όπως καταλαβαίνετε όμως, μετά από δύο μήνες δεν είναι δυνατόν να κάνεις κριτική, σαν κάτι άλλους που βγαίνουν μετά από 1, 2, 3 μήνες νέας δημοτικής αρχής, όποια κι αν είναι αυτή, και κάνουν κριτική. Αυτό πρέπει να γίνει μετά από ένα χρόνο. Όταν θα έχουν μάθει να κάθονται στις καρέκλες τους, ακόμα δεν κάθονται καλά.»

Στην ερώτηση αν φοβήθηκε ότι θα «κλείσουν» την εκπομπή του, είπε: «Προσπάθησαν να μας φιμώσουν με πολλές καταγγελίες στο ΕΣΡ, μας παρακολουθούσαν, έστελναν επιστολές, cd, απίστευτα πράγματα» και συμπλήρωσε: Αυτό που εσφαλμένα πιστεύει ο κόσμος είναι ότι εφόσον μιλάς έτσι για κάποιον, στην προκειμένη περίπτωση για τον Σκουλάκη, έχεις προσωπικά μαζί του. Καμία σχέση. Δεν ήταν καθόλου προσωπικό όλο αυτό.»

Τέλος, στην ερώτηση πώς αντιδρά σε μία κακή κριτική προς το πρόσωπό του απάντησε: «Δεν ασχολούμαι, δεν με ενδιαφέρει. Κάνω τη δουλειά μου, είμαι καλά με τον εαυτό μου και κοιμάμαι μια χαρά το βράδυ. Δεν αδικώ κανένα, λέω την άποψή μου… Κοιτάξτε, κάνω ζωντανό ραδιόφωνο. Ανοίγω το μικρόφωνο και μιλώ συνεχώς. Μπορεί να έχω πέσει και σε ατοπήματα, όταν γίνεται το παραδέχομαι. Αν χρειαστεί θα ζητήσω και συγνώμη και έχω ζητήσει 2-3 φορές για πράγματα που έχω πει από κακή πληροφόρηση ή κακή εκτίμηση των πραγμάτων.»

Μπορείτε να δείτε όλη την εκπομπή εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook