Χανιά | Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί στη συγκέντρωση για το Αεροδρόμιο

χανιά-ο-συριζα-καλεί-στη-συγκέντρωση-γ-120089

syriza logoΜε αφορμή το παλλαϊκό κάλεσμα των φορέων του Νομού για συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Χανίων το Σάββατο 22-11-2014 ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του, η Νομαρχική Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει για μια ακόμα φορά την πλήρη αντίθεσή της στην επιχειρούμενη εφαρμογή αυτής της πολλαπλά καταστροφικής κυβερνητικής επιλογής για την τοπική ανάπτυξη, την οικονομία και την κοινωνία.

Η εκχώρηση (ξεπούλημα) της δημόσιας περιουσίας, και μάλιστα περιφερειακών αεροδρομίων με πρωτεύοντα οικονομικό ρόλο, λόγω της συμβολής τους στον τουρισμό και τη μεταφορά εμπορευμάτων, συνιστά ιδεολογική νεοφιλελεύθερη εμμονή και όχι ανάγκη. Είναι δε και αυτή ενταγμένη στην απελπισμένη κυβερνητική προσπάθεια να καλυφθεί με ψίχουλα το τεράστιο κενό της εξυπηρέτησης ενός μη βιώσιμου χρέους έστω κι αν υποθηκεύεται με τον τρόπο αυτό η αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Η κυβερνητική εμμονή στην εφαρμογή αυτής της αδιέξοδης νεοφιλελεύθερης πολιτικής οδηγεί κατευθείαν στην ανεργία, την ύφεση και τη φοβερή ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η κοινωνία μας.

Ο αγώνας για την ανατροπή της αποτελεί πλέον καθήκον των πολιτών κι επιτακτική ανάγκη για τον τόπο.

Πάγια θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τις υποδομές αερομεταφοράς είναι ότι η χώρα χρειάζεται δημόσια βιώσιμα αεροδρόμια, ασφαλή, λειτουργικά και με χαμηλό κόστος.

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε για μια ακόμα φορά προς κάθε κατεύθυνση, ότι σε περίπτωση ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα αναζητήσει κάθε νόμιμο μέσο για την ανάκληση καταστροφικών επιλογών όπως η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση.

Όλοι το Σάββατο 22 του Νοέμβρη στις 11 το πρωί στο χώρο του Αερολιμένα «Ι. Δασκαλογιάννης» στη Συγκέντρωση που οργανώνουν  η Αντιπεριφέρεια, οι Δήμοι και όλοι οι φορείς του Νομού ενάντια στο ξεπούλημα του Αεροδρομίου Χανίων»

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook