Χανιά | Ο Τάσος Βάμβουκας συναντήθηκε με τα τοπικά συμβούλια

χανιά-ο-τάσος-βάμβουκας-συναντήθηκε-μ-171902

P9245038Τα προβλήματα στις περιοχές των πρώην περιαστικών Δήμων και ο συντονισμός της δράσης για την καταγραφή, ιεράρχηση και επίλυσή τους, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης – συζήτησης του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκας με τα μέλη των συμβουλίων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων που ξεκίνησε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ).

«Όλες οι περιοχές έχουν τα πλεονεκτήματά τους αλλά και τα προβλήματα τους και την δυνατότητα να αναπτυχθούν. Και βέβαια, σε όλες υπάρχουν άνθρωποι με ανάγκες, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν», διαπίστωσε και αναφέρθηκε στα βασικά προβλήματα, όπως είναι το κακό οδικό δίκτυο, ο ελλιπής φωτισμός, η πλημμελής καθαριότητα, η σχολική στέγη και η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν πλατείες και παιδικές χαρές, σε περιοχές των πρώην περιαστικών Δήμων.

«Στόχος είναι να ιεραρχήσουμε τα προβλήματα και στη συνέχεια με βάση τις οικονομικές δυνατότητες να προχωρήσουμε στην επίλυσή τους αλλά και σε νέα έργα υποδομές», τόνισε: «Ο Δήμος μας ενιαίος και ενιαίος είναι ο τρόπος που πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα».

P9245040 P9245039

  • Μήνυμα ενότητας

«Οι εκλογές τελειώσανε, δεν υπάρχουν ούτε δικοί μας, ούτε δικοί σας ούτε των απέναντι. Υπάρχουν μόνο τοπικά συμβούλια από ανθρώπους που ενδιαφέρονται να κάνουν τη δουλειά τους», είπε, ανοίγοντας την εισήγησή του ο κ. Βάμβουκας απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους.

  • Η συνάντηση

Στη συνέχεια, έγινε μια πρώτη ενημέρωση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Μαράκη για τον τρόπο με τον οποίο θα συντονιστεί αυτή η προσπάθεια, με σταθερή επικοινωνία και εβδομαδιαίες συνεδριάσεις και μια ενημέρωση για το νομοθετικό κομμάτι του Καλλικράτη, για τα δικαιώματα δηλαδή και τις υποχρεώσεις των τοπικών συμβουλίων.

Τον λόγο πήραν και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων κ. Αθανασάκη και ο Πρόεδρος Τοπικού Απτέρων, κ. Μιχελιουδάκης ενώ μετά το τέλος των εισηγήσεων, είχε προβλεφθεί συζήτηση, για να κάνουν οι τοπικοί σύμβουλοι τις δικές τους παρατηρήσεις.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook