Χανιά | «Πραξικόπημα μηχανισμών» καταγγέλλει ο Σεραφείμ Ρίζος

χανιά-πραξικόπημα-μηχανισμών-κατα-168427

rizos111

Για «πραξικόπημα των μηχανισμών» στην ακύρωση της εκλογής αντιπροσώπων του Δήμου Χανίων για την ΠΕΔ, από την Αποκεντρωμένη, έκανε λόγο ο Σεραφείμ Ρϊζος, που απείχε από την σημερινή επανάληψη της διαδικασίας.  (ΕΔΩ) Οι δύο παρατάξεις του κατεστημένου, όπως είπε, προσπάθησαν να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό στη συνεδρίαση και «όταν είδαν ότι τα κουκιά δεν τους έβγαιναν» άρχισαν τις προφάσεις. Μετά την ολοκλήρωση της εκλογής, η «Ανταρσία στα Χανιά» έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ολοκληρώθηκε το πραξικόπημα των μηχανισμών που είδαμε να ξετυλίγεται τις προηγούμενες ημέρες. Οι φιλοκυβερνητικές παρατάξεις επέβαλαν μέσω της σχέσης που έχουν με τους διορισμένους μηχανισμούς του κράτους την επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας για την αντιπροσωπεία στην ΠΕΔ.

Οι καθεστωτικές δυνάμεις που έχουν τεράστια ευθύνη για την κατάσταση της χώρας αλλά και της πόλης, κάλυψαν την ανευθυνότητά τους χρησιμοποιώντας ψέματα, αλλά και τις δυνατότητες που τους δίνει ένας αντιδημοκρατικός νόμος, ο «Καλλικράτης».

Επιβεβαίωσαν τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για αυτοδιοικητικούς υπαλλήλους μιας κυβέρνησης που έχει παραβιάσει κάθε έννοια δημοκρατίας, μετατρέποντας το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο, κυβερνώντας με διατάγματα, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και επιστρατεύσεις. Μάλιστα είχαν το θράσος, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, να αποκαλέσουν τη διαδικασία αυτή «προστασία της δημοκρατίας».

Τόσο η άποψη τους όσο και η πρακτική τους είναι άκρως επικίνδυνες. Προστάτης της δημοκρατίας δεν είναι κανένας διορισμένος υπάλληλος της κυβέρνησης και κανένα στέλεχος των κυβερνητικών κομμάτων. Προστάτης της δημοκρατίας είναι ο λαός που με τους αγώνες του την επέβαλε και που σήμερα την υπερασπίζει απέναντι σε κυβέρνηση, μνημόνια και νεοναζί.

Η δημοτική αρχή θεωρούμε ότι έχει ευθύνη γιατί δεν συγκρούστηκε με αυτές τις αντιλήψεις. Στο επόμενο διάστημα κινδυνεύει να βρεθεί όμηρη σε πολύ πιο σοβαρούς παρόμοιους εκβιασμούς.

Η Ανταρσία στα Χανιά, με τη σημερινή διαδικασία επιβεβαιώθηκε σε αυτό που έλεγε προεκλογικά. Ότι δεν φτάνει μια απλή αλλαγή των εκλογικών συσχετισμών. Χρειάζονται πολύ βαθύτερες αλλαγές για να υπάρξει πραγματική αλλαγή στις ζωές των ανθρώπων. Οι αγώνες της εργαζόμενης πλειοψηφίας είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να τις επιβάλλει. Σε αυτή θα στηριχθούμε».

zarpa.gr

 

One thought on “Χανιά | «Πραξικόπημα μηχανισμών» καταγγέλλει ο Σεραφείμ Ρίζος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook