Χανιά | Σήμερα η δίκη του πιστολέρο για τον «ματωμένο πρόγαμο»

χανιά-σήμερα-η-δίκη-του-πιστολέρο-για-177473

pistoliΣήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί τελικά η δίκη σε δεύτερο βαθμό του 18χρονου, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών για την υπόθεση του ματωμένου πρόγαμου στον Αβδελά, στο Εφετείο Χανίων.

Η δίκη ήταν προγραμματισμένη για τις 14 Νοεμβρίου, στο Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Χανίων, ωστόσο αναβλήθηκε , λόγω απουσίας του 33χρονου σήμερα θύματος, Αγγελή Ρουσάκη. 

Ο 18χρονος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε βαρύτατα σε γλέντι πρόγαμου, στον Αβδελά Μυλοποτάμου, τα ξημερώματα του Σαββάτου 30ης Αυγούστου του 2013, τον 33χρονο σύζυγο της πρώτης του εξαδέλφης, ο οποίος έκτοτε παραμένει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.

Στην ίδια υπόθεση, κατηγορούμενοι ως συναυτουργοί στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Αγγελή Ρουσσάκη, είναι δύο ακόμη άτομα ηλικίας 39 και 34 ετών, αδέλφια μεταξύ τους, εξαδέλφια του ανήλικου δράστη και συγγενείς του θύματος, που πρόκειται να δικαστούν στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων. Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε αναβληθεί προ ολίγων ημερών και νέα δικάσιμος δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί. 

Τι συνέβη πέρυσι στον πρόγαμο

Ο πρόγαμος ενόψει του γάμου της ξαδέρφης του 17χρονου ήταν σε εξέλιξη τα ξημερώματα της 30ής Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου του Αβδελά, όταν γύρω στις 3 π.μ. ο 32χρονος παθών αποφάσισε να αποχωρήσει από το σημείο που ο ίδιος καθόταν, στη βεράντα δηλαδή του πεθερού του (και διοργανωτή του πρόγαμου).

Όπως σημειώνει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, εκείνη την ώρα ο 38χρονος κατηγορούμενος ανέβηκε στη βεράντα και τον έσπρωξε προκλητικά, προκειμένου να δημιουργήσει φασαρία. Ο γαμπρός του θύματος, που ήταν μαζί του, προσπάθησε να αποτρέψει τα όσα θα συνέβαιναν, παρεμποδίζοντας τον 38χρονο να ακολουθήσει το θύμα. Ο 32χρονος από τον Άγιο Μάμα, όταν είδε ότι φεύγοντας τον περίμενε ο 33χρονος, επίσης κατηγορούμενος αδερφός του 38χρονου, στην καρότσα του αυτοκινήτου του, αντάλλαξε κλειδιά με τη σύζυγο του, πήρε το αυτοκίνητο της γυναίκας του για να αποχωρήσει, ενώ η τελευταία πήρε το δικό του.

Ο 38χρονος λίγες στιγμές αργότερα τρέχοντας μπήκε στο αγροτικό αυτοκίνητο του και άρχισε να καταδιώκει το Ι.Χ.Ε. που οδηγούσε το 32χρονο θύμα και σε απόσταση περίπου 50 μέτρων, έβγαλε ένα όπλο με το οποίο πυροβόλησε εναντίον  του οχήματος του 32χρονου.

Η μία από τις δύο βολίδες τρύπησε την πίσω αριστερή πόρτα του οχήματος του 32χρονου. Το θύμα, όταν πια το όχημα του κατηγορουμένου πλεύρισε το δικό του, κατέβηκε από το αυτοκίνητό του για να ζητήσει εξηγήσεις. Τότε, ο 38χρονος πρότεινε το όπλο σε βάρος του 32χρονου, όμως ο πατέρας της νύφης και ο γαμπρός του πρόλαβαν να τον ακινητοποιήσουν πριν τον πυροβολήσει. Την ίδια ώρα, άλλα συγγενικά πρόσωπα είχαν ακινητοποιήσει τον 33χρονο αδερφό του για να μην πυροβολήσει με το όπλο που είχε μαζί του το θύμα.

Τη στιγμή που το θύμα προσπάθησε να μπει στο αυτοκίνητό του για να φύγει μετά από όσα είχαν συμβεί, στο σημείο έτρεξε ο 17χρονος, ο οποίος κρατώντας στο χέρι του πιστόλι πυροβόλησε τέσσερις τουλάχιστον φορές εναντίον του 32χρονου, ο οποίος προσπαθώντας να αντιδράσει κρατήθηκε από την πόρτα του οχήματός του, έβγαλε ένα όπλο και για να αμυνθεί πυροβόλησε εναντίον του 17χρονου, τραυματίζοντας τον στην περιοχή της μασχάλης.

Και ενώ στο σημείο γινόταν πανικός, ο 17χρονος είχε πέσει επίσης στο έδαφος από τον πυροβολισμό που δέχθηκε, ο 33χρονος κατηγορούμενος πήγε πάνω από τον 32χρονο και τον πυροβόλησε δύο ακόμα φορές, ενώ το θύμα βρισκόταν αιμόφυρτο στο έδαφος, προκαλώντας του ανεπανόρθωτη ζημιά στη σπονδυλική στήλη. Το θύμα είχε νοσηλευτεί για ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο 17χρονος νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου φρουρούμενος, ενώ στη συνέχεια προφυλακίστηκε στις φυλακές της Αυλώνας, ενώ στους υπόλοιπους κατηγορουμένους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook