Χανιά | Σοβαρά προβλήματα έχουν τα παιδιά – θύτες που κάνουν bullying

χανιά-σοβαρά-προβλήματα-έχουν-τα-παιδ-222175

???????????????????????????????

Μπορεί να δείχνουν δυναμικοί, κοινωνικοί και δημοφιλείς, όμως οι «τραμπούκοι» που ασκούν βία στους συνομίληκούς τους, έχουν σοβαρά προβλήματα όπως επεσήμανε η ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Νεκταρία Σκουλάκη, σε σχετική εκδήλωση της Π.Ε. Χανίων, στο Πνευματικό Κέντρο. «Συνήθως πρόκειται για παιδιά που έχουν πολλές δυσκολίες και τα οποία βιώνουν συναισθηματική στέρηση ή ενδοοικογενειάκη βία» επεσήμανε. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις συνέπειες του bullying, οι οποίες βραχυπρόθεσμα εκδηλώνονται ως μαθησιακές δυσκολίες, σχολική αποφυγή, άγχος και κατάθλιψη αλλά οι μακροπρόθεσμα αφορούν στην ψυχοκοινωνική εξέλιξη του παιδιού, συναισθηματικές διαταραχές, βαριά μελαγχολία έως και τάσεις αυτοκτονίας.

Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Για τον ιδιαίτερο ρόλο της δικαιοσύνης στην αντιμετώπιση του φαινομένου της σχολικής βίας, μίλησε η Αντιεισαγγελέας Εφετών, Εισαγγελέας Ανηλίκων, Μαρία Κωστίδου ενώ την «εμπειρία του Χαμόγελου του Παιδιού στη Σχολική Βία & τον Εκφοβισμό» μετέφερε στους παρευρισκόμενους η Ειρήνη Μαρκουλάκη, Ψυχολόγος στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Έξαρση στο cyber bullying

H υπεύθυνη του ιατρείου Εφήβων της Π.Ε. Χανίων, διαπίστωσε επίσης ότι το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού είναι σε έξαρση κυρίως λόγω της εξάπλωσης των νέων μέσων αλλά και επειδή οι γονείς και τα παιδιά είναι πλέον περισσότερο ενημερωμένοι, ώστε να το αναγνωρίζουν και να το καταγγέλλουν.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook