Χανιά | Σοκ! Δείτε το «σπίτι» άστεγου στα «πευκάκια» στη Νέα Χώρα | Photos

χανιά-σοκ-δείτε-το-σπίτι-άστεγου-στ-172773

nea_xora4Οι άστεγοι και στα Χανιά έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, το βλέπουμε καθημερινά. Παγκάκια στην πλατεία Μαρκοπούλου, στην πλατεία Χορτατσών, ακόμα και στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς «φιλοξενούν» κατά καιρούς ανθρώπους που προσπαθούν να βρουν μέρος να περάσουν τη νύχτα. Η κατάσταση γίνεται δραματική μόλις αρχίζει να χαλάει ο καιρός, όταν αρχίζουν οι βροχές και χαμηλώνει αισθητά η θερμοκρασία.

nea_xora2Τέτοιες εικόνες αποτύπωσε ο φακός του zarpa.gr λίγο έξω από το κέντρο της πόλης. Στην πυκνοκατοικημένη περιοχή της Νέας Χώρας, και συγκεκριμένα στο πάρκο στα «Πευκάκια» που περιβάλλεται από σπίτια και που παίζουν καθημερινά δεκάδες παιδιά, φαίνεται η δραματική προσπάθεια να στηθεί κάτι που να θυμίζει σπίτι.

nea_xora1Κάποιος συνάνθρωπος μας που προφανώς δεν έχει πού να περάσει τις νύχτες του επιχείρησε να στήσει ένα πρόχειρο κατάλυμα με κουβέρτες και στρώματα, για να μπορέσει ( ; ) να κοιμηθεί και να προφυλαχτεί κάπως από το κρύο των τελευταίων ημερών.

peykakia skini 1(φωτό από gelamou.gr )

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Η άλλη πλευρά αυτής της πόλης. Που οι περισσότεροι αρνούμαστε να αντικρίσουμε, αλλά δυστυχώς υπάρχει.

peykakia skini 2(φωτό από gelamou.gr )

Αυτή είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αρνηθούμε να μας γίνει συνήθεια. Και φυσικά επιβεβλημένη είναι και η παρέμβαση του δήμου Χανίων. Πρέπει άμεσα να υπάρξει παρέμβαση και μέριμνα για τους άστεγους της πόλης. Πριν να μπει για τα καλά ο χειμώνας και μας προκύψουν χειρότερα περιστατικά.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook