Χανιά | «Στη φαντασία» των υπαλλήλων του ΟΠΕΚΕΠΕ η «επίθεση» απαντά ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος

χανιά-στη-φαντασία-των-υπαλλήλων-το-164156

kombos3Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα το μεσημέρι, η απάντηση του κτηνοτροφικού συλλόγου για την καταγγελία υπαλλήλων του ΟΠΕΚΕ, σχετικά με επίθεση εις βάρος τους, από κτηνοτρόφους που την περασμένη εβδομάδα προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων του οργανισμού στα Χανιά, διεκδικώντας καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης.

Η απάντηση έχει ως εξής: «Το Δ.Σ. του κτηνοτροφικού συλλόγου Χανίων εκφράζει τη λύπη και την αγανάκτησή του για τα όσα αναληθή και μακριά από κάθε πραγματικότητα αναφέρονται στην ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων στον ΟΠΕΚΕΠΕ, με αφορμή την πρόσφατη κινητοποίηση των κτηνοτρόφων με αποκλεισμό των γραφείων του Οργανισμού στα Χανιά.

Αλήθεια ποιο αυτοκίνητο καταστράφηκε και πότε; Ποιός χτυπήθηκε; Αυτά μόνο στη φαντασία ορισμένων υπάρχουν. Μπροστά ήταν η Αστυνομία, και μπορεί να τα βεβαιώσει. Ευτυχώς που η κοινωνία μας είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε, και τα πρόσωπα και οι μαζικοί φορείς.

Ο κτηνοτροφικός σύλλογος Χανίων έχει δώσει δείγματα γραφής από τη δράση του αυτά τα χρόνια. Έχει σταθερά την πυξίδα του ενάντια σε μια αντιαγροτική αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική που ταυτόχρονα καταστρέφει τον μικρομεσαίο αγροτοκτηνοτρόφο, τον εργάτη και τον υπάλληλο, τον μικρό επαγγελματοβιοτέχνη. Κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για την ανάπτυξη της κοινής του πάλης, του ενιαίου και μετωπικού τους αγώνα ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που μας οδηγούν στη φτώχεια και την καταστροφή.

Ο σύλλογος και ο κλάδος των κτηνοτρόφων ήταν παρών σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες που έγιναν αυτά τα χρόνια στο νομό μας, πλάι στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία. Παρόντες και αλληλέγγυοι στάθηκαν και οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες και η νεολαία στις δικές μας κινητοποιήσεις και τα αγροτικά μπλόκα ενάντια στην καταστροφική ΚΑΠ της ΕΕ, που υιοθετούν και εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Θα περίμενε κανείς ότι και το τμήμα των εργαζομένων στον ΟΠΕΚΕΠΕ θα στεκόταν αλληλέγγυο στο δίκαιο αγώνα μας για επιβίωση ή τουλάχιστον δεν θα τον δυσκόλευε. Γιατί το περιεχόμενο της ανακοίνωσης όπως και η συμπεριφορά ορισμένων εργαζομένων στον ΟΠΕΚΕΠΕ αυτό κάνει. Τάσσεται καθαρά υπέρ της βάρβαρης πολιτικής της ΕΕ που μας καταστρέφει. Αλήθεια ποια οικονομία υπερασπίζονται όπως λένε στην ανακοίνωσή τους; Αυτή που μας ξεζουμίζει και ενισχύει τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες;

Ορισμένοι έχουν αναγάγει τους εαυτούς τους σε «υψηλούς» υπηρέτες της ΕΕ. Στέκονται απαξιωτικά και υποτιμητικά απέναντι στον κλάδο των κτηνοτρόφων αποκαλώντας τον όχλο και δηλώνοντας ότι δε συζητούν μαζί τους. Αντί να δώσουν οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση των αιτήσεων, όπως είναι υποχρεωμένοι, ή έστω από αλληλεγγύη, μας ξαποστέλνουν μα το χειρότερο τρόπο, ενώ γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι δεν είμαστε μορφωμένοι. Μας υποχρεώνουν σε λαθεμένες διαδικασίες, όπως με την υποχρέωση αγοράς ηλεκτρονικών ενωτίων ως προϋπόθεση για ενίσχυση, κάτι το οποίο δεν ισχύει. Προσκομίζουμε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ της κύριας και της δευτερεύουσας κατοικίας μας, για να αποδεικνύουν δήθεν πια είναι η μόνιμη κατοικία μας, που δεν προβλέπεται από το νόμο. Μας ζητούν Ιούλιο και Αύγουστο, που είναι κλειστά τα σχολεία και οι σχολές, αποδεικτικά σπουδών των παιδιών μας.

Αλήθεια τι έχουν να απαντήσουν οι συνδικαλιστές του κλάδου, που μας κατακεραυνώνουν στην ανακοίνωσή τους, για συναδέλφους τους που μας «ενημερώνουν» για λάθη στις αιτήσεις μας δεκατέσσερις μήνες μετά την κατάθεσή τους, και αφού έχουν περάσει οι προθεσμίες;

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δίκια του κλάδου των κτηνοτρόφων και όλου του λαού και της νεολαίας. Θα συνεχίσει να συμπορεύεται στον αγώνα αυτό με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, και τη νεολαία. Το δίκιο του αγώνα μας φαίνεται και από τις κατακτήσεις που είχαμε από τους αγώνες μας, οι οποίες ανάγκασαν την κυβέρνηση, μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις μας στον ΟΠΕΚΕΠΕ στην περιφέρεια στο Ηράκλειο να ανεβάσει το ποσό της εξισωτικής αποζημίωσης από τα 70 εκατομμύρια που είχε αποφασίσει στα 130, και παλεύουμε να δοθεί και το υπόλοιπο ποσό, που παίρναμε τα προηγούμενα χρόνια.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε και τους εργαζόμενους στον ΟΠΕΚΕΠΕ να συστρατευθούν. Ο αντίπαλός μας είναι κοινός. Όποιος θέλει να τον υπηρετήσει και να το «παίζει βασιλικότερος του βασιλιά» αναλαμβάνει και τις ευθύνες του.»

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook