Χανιά | Στο Εφετείο το γκαράζ της Περίδου για… «83 σελίδες παρανομίες»

χανιά-στο-εφετείο-το-γκαράζ-της-περίδο-174992

parking.peridouΣτις 6 Νοεμβρίου, το Διοικητικό Εφετείο Χανιών, θα εξετάσει την υπόθεση της επέκτασης του πάρκινγκ στην Περίδου, κατόπιν διπλής προσφυγής της Πανελλήνιας Ένωσης Επιχειρηματιών Ιδιοκτητών Στεγασμένων Σταθμών (ΠΕΙΣΑ).

Και μπορεί ο πρόεδρος της διαδημοτικής «ΚΥΔΩΝ Α.Ε.» να έχει εκφράσει επανειλημμένα την αισιοδοξία του για την έκβαση της υπόθεσης, διαβεβαιώνοντας το δημοτικό συμβούλιο αλλά και τον κόσμο των Χανίων μέσω του zarpa.gr, ότι οι κατηγορίες είναι ψευδείς, η άλλα πλευρά όμως δεν έχει την ίδια γνώμη.

Ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΠΕΙΙΣΑ, κ. Κωστής Χατζηδάκης, επικοινώνησε με το zarpa.gr, μέσα από ρεπορτάζ του οποίου παρακολουθεί τόσο καιρό την υπόθεση, επειδή θέλει, όπως είπε, για πρώτη φορά να ακουστεί και η άλλη άποψη.

Η Ένωση, έχει καταθέσει δύο αγωγές συνολικής έκτασης… 83 σελίδων, για την επέκταση του δημοτικού πάρκινγκ της Περίδου: Με την πρώτη, στρέφεται κατά της οικοδομικής άδειας και με την δεύτερη κατά της απόφασης του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να διαγράψει τα πρόστιμα της ΚΥΔΩΝ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πολιτική παρέμβαση

«Βγαίνουν και λένε ότι έχουν δικαιωθεί ενώ δεν τους έχει δικαιώσει κανένα δικαστήριο! Η μόνη δικαίωση ήταν από το ΣΥΠΟΘΑ, το όργανο που γνωματεύει στον Γ.Γ., ο οποίος είτε υπογράφει είτε δεν υπογράφει. Και εάν δεν υπήρχε συγκεκριμένη πολιτική παρέμβαση, ο κ. Ροκαδάκης δεν θα υπέγραφε», λέει ο κ. Χατζηδάκης που ισχυρίζεται ότι «έχουν παρανομήσει ευθέως» και αυτό θα αποδειχθεί στο δικαστήριο.

Στο δικαστήριο, θα υποστηρίξει ότι το ΣΥΠΟΘΑ βασίστηκε σε άρθρο νόμου που δεν υπάρχει στην εισήγηση της πολεοδομίας (ΥΔΟΜ) και διέταξε την εξαίρεση από κατεδάφιση, χωρίς καν η περίπτωση τις επέκτασης του πάρκινγκ να μπορεί να ενταχθεί στις διατάξεις του.

«Πολύ απλά, βγήκε η απόφαση από την ΥΔΟΜ που λέει «αυτό είναι αυθαίρετο». Από ΄κει και πέρα, μπορούσε η ΚΥΔΩΝ ΑΕ, να προσφύγει για παράβαση νόμου, να πει δηλαδή ότι κακώς έγινε η αυτοψία, ότι η διαδικασία είναι παράνομη άρα και το πρόστιμο να ακυρωθεί. Αν’ αυτού, προσέφυγε για εξαίρεση από κατεδάφιση, επικαλούμενη άρθρο νόμου που δεν προβλέπεται και χωρίς να πληροί καμία από τις προϋποθέσεις που ορίζονται.

«Εμείς θα φτάσουμε μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, αν συνεχίσουν να κάνουν αυτού του είδους τις παρεμβάσεις» τονίζει.

Η ΠΕΙΙΣΑ, θα ισχυριστεί στο Δικαστήριο ότι όλες οι εργασίες που έχουν γίνει από τις 29 Οκτωβρίου και μετά, είναι παράνομες, καθώς δεν ήταν δυνατόν να δοθεί δεύτερη παράταση της ισχύος για την οικοδομική άδεια 185/2005 αφού την 1η Μαρτίου του 2011 δεν είχε ανανεωθεί κανονικά.

Θα επιρρώσουν δε τον ισχυρισμό, με επίσημο έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας της ίδιας της Αποκεντρωμένης και συγκεκριμένα του κ. Μαυράκη, προϊσταμένου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού (ΠΕΧΩΣ): «Τον είχαμε ρωτήσει σε ανύποπτο χρόνο εάν οι ενέργειες που έκανε η Πολεοδομία του Δήμου σε σχέση με τις δύο παρατάσεις της άδειας, ήταν νόμιμες και απάντησε «…δεν ήταν δυνατή η δεύτερη παράταση της ισχύος της οικοδομικής άδειας 184/2005 για άλλα τρία έτη, καθόσον κατά την κρίσιμη ημερομηνία 1/3/11 δεν είχε εκδοθεί η αναθεώρηση για παράταση της ισχύος της» και σε άλλο σημείο παρακάτω «οι κατασκευές που έγιναν μετά τις 19/10/13 θεωρούνται αυθαίρετες, οι οποίες όμως εφόσον πληρούν τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις, είναι δυνατόν να νομιμοποιηθούν».

Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Μαυράκης, εισηγήθηκε τον Αύγουστο στον Γ.Γ. να υπογράψει την απόφαση που δικαίωνε την ΚΥΔΩΝ ΑΕ.

Στη συνέχεια, η ΚΥΔΩΝ ΑΕ, με την απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ έβγαλε από την πολεοδομία Χανίων, νέα οικοδομική άδεια (140/14) κατά της οποίας προσφεύγει τώρα η ΠΕΙΙΣΑ.
«Να βγάλουν την άδεια όπως ο κάθε πολίτης»

«Την άδεια να την βγάλουν εάν την δικαιούνται αλλά να την βγάλουν όπως την βγάζει ο κάθε Έλληνας πολίτης. Δεν γίνεται επειδή η Πολεοδομία είναι του Δήμου και η ΚΥΔΩΝ είναι του Δήμου να μην βλέπουμε καν τις μελέτες με βάση τις οποίες δίνουμε άδειες. Εάν τα πήγαινε αυτά τα σχέδια ιδιώτης, θα τον είχαν πυροβολήσει» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης. Ενδεικτικά αναφέρεται στην έγκριση της αρχαιολογίας η οποία είναι από το 1991 και αφορά σχέδιο που στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο έχει καταστήματα.

«83 σελίδες παρανομίες έχουν και αυτά τα οποία καταθέσαμε τα έλαβε σοβαρά υπόψη του, γι’ αυτό και ορίστηκε τόσο σύντομα το δικαστήριο»
Τα έργα

Υπενθυμίζουμε ότι οι εργασίες της επέκτασης του πάρκινγκ, έχουν σταματήσει από τις 7 Απριλίου, με προσωρινή διαταγή ακύρωσης της πράξης της πολεοδομίας που έδωσε παράταση στην άδεια από το Διοικητικό Εφετείο και έκτοτε δεν έχουν ξαναξεκινήσει.

Το έργο αντλεί χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Jessica και ενώ η ροή επανήλθε μετά την έκδοση νέας άδειας, ο εργολάβος παραιτήθηκε. Μάλιστα, αυτό το διάστημα η ΚΥΔΩΝ ΑΕ είναι σε διαδικασία ανεύρεσης νέου εργολάβου.

“Η απαίτηση των Χανιωτών είναι το πάρκινγκ να τελειώσει και να λειτουργήσει και αυτό θα γίνει παρά τις όποιες προσπάθειες για το αντίθετο”, είχε δηλώσει ο πρόεδρος της διαδημοτικής κ. Πουλιδάκης στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που ζητήθηκε ενημέρωση για το θέμα.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook