Χανιά | Συλλαλητήριο για την σφαγή στη Γάζα

χανιά-συλλαλητήριο-για-την-σφαγή-στη-γ-158460

gaza1Συλλαλητήριο κατά της Ισραηλινής εισβολής στη Γάζα και υπέρ του Παλαιστινιακού λαού, διοργανώνεται αύριο το απόγευμα στις 7, στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά από το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης και με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Το Φόρουμ Μεταναστών

«Όσο κι αν ζούμε σε ένα κόσμο που περισσεύει η αδικία και που μυρίζει αίμα, δεν θα μας κάνουν να συνηθίσουμε τη μυρωδιά αυτή, ούτε να τα χρεώσουμε παθητικά στον «αόρατο παγκόσμιο εχθρό που μας κατατρέχει από τότε που γεννηθήκαμε». Δεν αρκεί να αποστρέφουμε με αποτροπιασμό το κεφάλι απέναντι σε κάθε νέα είδηση διαμελισμού αμάχων και παιδιών στη Γάζα. Το συνεχιζόμενο σιωνιστικό έγκλημα στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη, η συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα είναι και δική μας υπόθεση για να σταματήσουν.

Όλοι στο δρόμο την Πέμπτη 24/7 το βράδυ στις 7.00 (από την Πλατεία Αγοράς) να στείλουμε ηχηρό μήνυμα για να μπει τέλος στην ισραηλινή εισβολή και σφαγή στη Γάζα και αλληλεγγύη στην παλαιστινιακή αντίσταση»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

«Δεκαετίες τώρα ο Παλαιστινιακός λαός βρίσκεται υπό την ισραηλινή κατοχή. Μέρες τώρα η πολεμική μηχανή του κράτους του Ισραήλ επιτίθεται με σφοδρότητα στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας και σπέρνει το θάνατο σε γυναίκες και παιδιά με πρόσχημα την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Πρόκειται για την απόλυτη διαστρέβλωση της αλήθειας.

Ένας ολόκληρος λαός που αγωνίζεται για την λευτεριά του δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται τρομοκράτης. Όλα αυτά γίνονται στη Μεσόγειο θάλασσα, τη θάλασσα που μας ενώνει, τη θάλασσα που μας φιλοξενεί. Τη Μεσόγειο της ειρήνης των λαών και των πολέμων των ισχυρών.

Την απόλυτη και ένοχη σιωπή των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων απέναντι στις πρωτοφανείς καθημερινές αγριότητες του Ισραηλινού Στρατού που μέχρι σήμερα μετρά πάνω από 640 αθώα θύματα, χιλιάδες τραυματίες και πάνω από 100.000 εκτοπισμένους δεν μπορεί να συνοδεύει η δική μας σιγή, η σιγή της κοινωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων καλεί κάθε πολίτη να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο  που θα γίνει την Πέμπτη 24 Ιουλίου στις 7 μ.μ. στην πλατεία της Αγοράς, για την υπεράσπιση της Γάζας και του πληθυσμού της.

Σήμερα είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι για να δικαιούμαστε να λεγόμαστε Ευρωπαίοι.»

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

«Εδώ και έξι μέρες κλιμακώνεται η χερσαία εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Γάζα με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 500 και τους τραυματίες να ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες . 1,8 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι, εγκλωβισμένοι στην ποντικοπαγίδα της λωρίδας της Γάζας δέχονται ανηλεή επίθεση από στεριά, θάλασσα και αέρα. Το ίδιο το Ισραήλ παραδέχεται ότι από τους 500 νεκρούς μόνο 110 είναι μέλη της Χαμάς  (μαχητές ή άμαχοι;), που αν και εκλεγμένη πολιτική δύναμη αντιμετωπίζεται σαν τρομοκρατική οργάνωση και άρα τους σκοτώνουμε χωρίς δεύτερη συζήτηση.

Η σφαγή των αμάχων δεν είναι παράπλευρη απώλεια. Είναι ο πραγματικός στόχος στην προσπάθεια να τσακιστεί το ηθικό ενός λαού που εδώ και μισό αιώνα παλεύει αλύγιστος για γη και ελευθερία. Που δεν υπέταξε τον αγώνα του στα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που δεν αναζήτησε προστάτες σε νέους αφεντάδες.

Σύσσωμος ο διεθνής καπιταλισμός συντάσσεται με το μακελειό, υποστηρίζοντας το «δικαίωμα του Ισραήλ στην ασφάλεια». Για να σταματήσει να ενοχλείται το κράτος του Ισραήλ από τις εστίες αντίστασης, να σταματήσει να  ακούει ο λαός του Ισραήλ τις κραυγές απόγνωσης 1,8 εκατομμύριων ανθρώπων φυλακισμένων σε ένα, όχι και τόσο μεγάλο, στρατόπεδο συγκέντρωσης, γιατί αυτό ακριβώς είναι η λωρίδα της Γάζας. Για να παραμείνει ισχυρός και συμπαγής ο χωροφύλακας των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στην περιοχή.

Ανάμεσά τους και η χώρα μας, όπου η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο αποδέχεται το «δικαίωμα» του Ισραήλ να σφαγιάζει ένα λαό, αλλά και τα τελευταία χρόνια ενισχύει και εντατικοποιεί τις οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις της Ελλάδας με το κράτος τρομοκράτη.

Χιλιάδες διαδηλωτές σ’ ολόκληρο τον κόσμο, και τις ευρωπαϊκές μητροπόλεις, βγήκαν στους δρόμους και απαιτούν να σταματήσει η σφαγή τώρα, δηλώνουν την υποστήριξή τους και ζητούν δικαίωση του ηρωικού αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Καταγγέλλουμε τη διεθνή εκστρατεία γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού.

Συντάσσουμε τις δυνάμεις μας με το διεθνές κίνημα κατακραυγής, τους χιλιάδες διαδηλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο και απαιτούμε

  • Να σταματήσει ΤΩΡΑ η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα
  • Να τιμωρηθούν οι εγκληματίες πολέμου πολιτικοί και στρατιωτικοί του Ισραήλ
  • Να διακοπούν άμεσα οι διπλωματικές και στρατιωτικές σχέσεις της χώρας μας με το τρομο-κράτος του Ισραήλ
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας»

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook