Χανιά | Συμπαράσταση από την ΕΛΜΕ σε διωκόμενους εκπαιδευτικούς

χανιά-συμπαράσταση-από-την-ελμε-σε-διω-0

elmeΣτην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Τετάρτης 25 Φεβρουαρίου (παρόντες 7) έγιναν οι ακόλουθες παραιτήσεις και αντικαταστάσεις μελών του ΔΣ:

Παραίτηση του μέλους  του ΔΣ  Τσαμαντάκη Γιάννη. Η θέση στο ΔΣ  (μετά  και τις παραιτήσεις και των  κατά σειρά εκλεγέντων Λοχαϊτη Ρόδη, Μαργιούλα Ιωάννη και Κνήτου Βασιλικής) καταλαμβάνεται από τον Κακαουνάκη Αρτέμη εκ μέρους της παράταξης Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις

Ακολούθως συζητήθηκαν  θέματα της ημερήσιας διάταξης και  αποφασίστηκαν τα εξής:        Η  ΕΛΜΕ Χανίων σχετικά με τις διώξεις συμπολιτών μας αποφάσισε να υπάρξει ένα πλέγμα δράσεων  και συγκεκριμένα:

Να συμμετέχει η ΕΛΜΕ Χανίων στην έκδοση αφίσας  που θα καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης την ημέρα της δίκης Τρίτη  10/3 στις 11 πμ στα Δικαστήρια.

Η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί τους συναδέλφους σε συλλαλητήριο ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων και ζητάμε την αθώωση των αγωνιστών που διώκονται για την Παρασκευή 6/3 στις 18.30 στην πλατεία αγοράς.

Καλούμε τα ΔΣ των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να συμμετάσχουν ενεργά στην υπεράσπιση των συναδέλφων και των άλλων διωκόμενων, τόσο με ψηφίσματα και παρεμβάσεις όσο και με τη συμμετοχή μελών των ΔΣ των ομοσπονδιών στη δίκη αλλά και με οικονομική και νομική στήριξη της υπεράσπισής τους.

Ζητάμε την άμεση κατάργηση των διατάξεων των νόμων Μανιτάκη για το πειθαρχικό δίκαιο και τη δημιουργία σύγχρονου δημοκρατικού πλαισίου για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Να σταλεί κείμενο στα σχολεία  για την συγκέντρωση υπογραφών υπέρ των διωκόμενων .

Η επόμενη τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015 στις 16:30 στα γραφεία της ΕΛΜΕ.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook