Χανιά | Συνεχίζεται η κόντρα Σκουλάκη – Βάμβουκα με «φόντο» τα ταμεία του Δήμου

χανιά-συνεχίζεται-η-κόντρα-σκουλάκη-146386

skoulakis_vamvoukasΤελικά, το ταμείο είναι μείον;  Ενάμιση περίπου μήνα μετά τις δημοτικές εκλογές και πριν την επίσημη «αλλαγή σκυτάλης» στην διοίκηση του Δήμου, νέος και απερχόμενος Δήμαρχος επιμένουν σε δύο διαφορετικές «πραγματικότητες» για τα οικονομικά του Δήμου Χανίων.

Μάλιστα, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας με νέα συνέντευξη τύπου αύριο στις 12 το μεσημέρι, επανέρχεται στο θέμα για να δώσει, όπως ανακοινώθηκε, «απαντήσεις σε οικονομικά και άλλα ζητήματα του Δήμου Χανίων εν όψει της ανάληψης καθηκόντων από την νέα Δημοτική Αρχή».

Υπενθυμίζουμε, ότι το όλο θέμα είχε εγείρει ο ίδιος, λίγες ημέρες πριν τον β’ γύρο των εκλογών, όταν είχε παρουσιάσει έγγραφο του Οικονομικού Παρατηρητηρίου, σύμφωνα με το οποίο το πρώτο τετράμηνο (σ.σ. και τώρα πλέον εξάμηνο) του 2014, ο Δήμος Χανίων, παρουσίαζε έλλειμμα 2,5 περίπου εκατομμυρίων γεγονός που, για τον κ. Βάμβουκα, δημιουργεί κίνδυνο επιτροπείας.

Σύμφωνα με την απερχόμενη δημοτική αρχή, ωστόσο, «η απόκλιση της υπο-ομάδας των ιδίων εσόδων στο εξάμηνο -που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί- οφείλεται κατά το ποσό του 1.060.000 ευρώ σε μη απόδοση εισπραγμένων ανταποδοτικών από τη ΔΕΗ, και κατά το ποσό των 400.000 ευρώ σε επίδικη υπόθεση με τη ΛΑΧΩΡ, την οποία έχασε ο Δήμος στον Άρειο Πάγο.
«Τα οικονομικά του Δήμου στα καλύτερά τους»

«Ψεύδεται ο κ. Βάμβουκας επικαλούμενος αποσπασματικά στοιχεία της έκθεσης του Παρατηρητηρίου του Α” Τριμήνου του 2014” είχε πει χαρακτηριστικά πριν μερικές ημέρες σε συνέντευξη τύπου ο απερχόμενος Δήμαρχος, απαντώντας στον κ. Βάμβουκα και καλώντας τον, μάλιστα, να δηλώσει τι σκοπεύει να κάνει με τα παρακρατηθέντα από τη ΔΕΗ ανταποδοτικά, με την επίδικη υπόθεση της ΛΑΧΩΡ, αν θα αυξήσει τα ανταποδοτικά τέλη, πώς θα διαθέσει το ποσό των 1.400.000 ποσού αδέσμευτης ΣΑΤΑ».“Ο Δήμος δεν ήταν ποτέ σε καλύτερη οικονομική κατάσταση”, είχε συμπληρώσει χαρακτηριστικά, ο νυν αντιδήμαρχος των οικονομικών, κ. Πρωτοπαπαδάκης.

Βέβαια, η μη απόδοση των ανταποδοτικών από την ΔΕΗ στον Δήμο, έχει δημιουργήσει ένα ανάλογο χρέος ενός εκατομμυρίου ευρώ, από τον Δήμο προς την ΔΕΔΙΣΑ, με τον πρόεδρο της επιχείρησης, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο να απειλεί με σταμάτημα της παροχής υπηρεσιών καθαριότητας προς τον Δήμο. Μάλιστα τότε, ο κ. Πρωτοπαπαδάκης είχε προτείνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΔΙΣΑ, η οποία θα μπορούσε να καλυφθεί από το 1,4 εκ ευρώ της αδέσμευτης ΣΑΤΑ, όπως είχε πει, τα χρήματα δηλαδή που προορίζονται για οδικά έργα στον Δήμο Χανίων.

Σε κακό κλίμα η αλλαγή σκυτάλης

Εκτός από τα οικονομικά όμως πλήρης διάσταση απόψεων μεταξύ νεοεκλεγείσσας και απερχόμενης δημοτικής αρχής, εντοπίζεται και σε σειρά άλλων ζητημάτων όπως η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών και χρήση των δημοτικών κτηρίων, η διαχείριση του προβλήματος της σχολικής στέγης αλλά και οι προτεραιότητες στην υλοποίηση έργων. Και δυστυχώς, η ομαλή μετάβαση στα διοικητικά του Δήμου Χανίων, φαίνεται ότι δεν επιτυγχάνεται, με τον κ. Βάμβουκα να ζητά ενημέρωση και δικαίωμα γνώμης από τώρα (εφόσον έχει εκλεγεί Δήμαρχος) και τον κ. Σκουλάκη να ανταπαντά ότι είναι και θα είναι Δήμαρχος μέχρι 31 Αυγούστου και θα συνεχίσει απαρέγκλιτα το πρόγραμμά του.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook