Χανιά | Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες φροντίζουν τις ακτές της πόλης μας

χανιά-τα-παιδιά-με-ειδικές-ανάγκες-φρο-184107

katharismos2Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Χανίων (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης), σχολείο που εκπαιδεύει μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, πραγματοποίησε τον καθιερωμένο ετήσιο καθαρισμό σε δύο παραλίες της πόλης μας. Οι παραλίες αυτές ήταν, αυτή της Αγίας Κυριακής στα Ταμπακαριά και η παραλία της Χονολουλού στο Κουμ Καπί.

katharismos1Οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του ΕΕΕΕΚ Χανίων είναι και «ναυτίλοι» της HELMEPA (Ελληνική Εταιρία Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος) από το 2012.

Αυτό σημαίνει πως «δεσμεύονται» να διατηρούν τις παραλίες της πόλης μας καθαρές πραγματοποιώντας ετησίως τουλάχιστον 2-3 καθαρισμούς και πολλές άλλες περιβαλλοντικές δράσεις.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και μαζί με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του προγράμματος Μαρία Μαλανδράκη και Αλεξάνδρα Μαζάνη, ξεκίνησαν το δύσκολο έργο του καθαρισμού των παραπάνω παραλιών. katharismos3Εφοδιάστηκαν με σακούλες, γάντια καπέλα και με πολύ όρεξη και υπευθυνότητα, άρχισαν να μαζεύουν ό,τι άφησαν οι τελευταίοι παραθεριστές. Με βιωματικό τρόπο οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Χανίων αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση και δίνουν σε όλους μας το ηχηρό μήνυμα της αγάπης και της φροντίδας του περιβάλλοντος.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook