Χανιά | Τελευταίες παραστάσεις για την «Λαμπεντούζα»

χανιά-τελευταίες-παραστάσεις-για-την-330210

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι πρώτες παραστάσεις του έργου «Λαμπεντούζα», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, στο θέατρο Κυδωνία στα Χανιά, το έργο θα παρουσιάσει τις εννέα τελευταίες παραστάσεις από την Παρασκευή 12 μέχρι και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9.30 το βράδυ και τις Κυριακές απογευματινή στις 7.30.

Το «Λαμπεντούζα» είναι ένα άκρως επίκαιρο και μαχητικό θεατρικό έργο του Άγγλου θεατρικού συγγραφέα Άντερς Λουστγκάρτεν, με θέμα το φαινόμενο της μετανάστευσης στις μέρες μας και την αντιμετώπισή του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έργο που έχει δημιουργήσει ήδη μεγάλη αίσθηση με το πρώτο ανέβασμά του στο θέατρο Σόχο του Λονδίνου.

Γραμμένο μέσα στο 2015, ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο Κυδωνία στα Χανιά στις 18 Δεκεμβρίου 2015 σε μετάφραση Δημήτρη Κιούση, σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, σκηνικά και κοστούμια Ξανθής Κόντου, σύνθεση ήχων Δημήτρη Ιατρόπουλου, ενώ τους ρόλους του κειμένου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Κατερίνα Μαντίλ και Μιχάλης Βιρβιδάκης.

Λίγα λόγια για το έργο 

Οι μετανάστες δεν ξοδεύουν τις λιγοστές οικονομίες τους να λαδώσουν τον ένα και τον άλλο διακινητή, δεν αφήνουν πίσω τους όσους αγαπάνε, δεν αγωνίζονται με νύχια και με δόντια για μια θέση κάτω από τις ρόδες των τραίνων ή για καμιά κρυφή τρύπα σε κάνα φορτηγό μαζί με άλλα σαράντα άτομα, δεν υποφέρουν τις δολοφονίες και τους βιασμούς αγαπημένων τους, κι όλ’ αυτά για να ξαφρίσουν το Βρετανικό δημόσιο από εξήντα εφτά ψωρολίρες και σαράντα έξι πέννες επίδομα τη βδομάδα!

Κανείς άνθρωπος δεν θα έκανε τέτοια πράματα. Κι αν το ‘χεις ανάγκη να πιστεύεις κάτι τέτοιο, αυτό κάτι λέει για σένα τον ίδιο.

Πρόγραμμα τελευταίων παραστάσεων:

9 παραστάσεις

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ.

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ.

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, (απογευματινή) ώρα έναρξης 7.30 μμ.

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ.

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ.

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, (απογευματινή) ώρα έναρξης 7.30 μμ.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, (απογευματινή) ώρα έναρξης 7.30 μμ.

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ (γενική είσοδος)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook