Χανιά | Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους στην απεργία

χανιά-το-σωματείο-ιδιωτικών-υπαλλήλω-32981

athina apergiaΠαγχανιώτικο κάλεσμα για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της ερχόμενες Πέμπτης απευθύνει με ανακοίνωση του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων.

Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη στις 10 το πρωί στα Νέα Καταστήματα.

Στην ανακοίνωση του Σωματείου επισημαίνονται τα εξής:

«Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1η Νοέμβρη με τη συμμετοχή 100.000 κόσμου στην Αθήνα, μας έδειξε ότι δεν είναι όλοι οι εργαζόμενοι παραδομένοι στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό. Ότι το δηλητήριο της λογικής «του μικρότερου κακού» και των χαμηλών απαιτήσεων που χύνουν απλόχερα κεντρικοί αλλά και τοπικοί «άρχοντες» έχει και αντίδοτο : τον συλλογικό αγώνα .

Ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε, ούτε να πιστέψουμε ότι με τις εκλογές θα έρθουν οι νέοι Μεσσίες και θα λύσουν τα προβλήματα, προβλήματα που δεν λύθηκαν ποτέ με εκλογές.

Ότι οι εργαζόμενοι μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους φοιτητές, όταν πιστέψουμε στη δύναμη μας, όταν καταλάβουμε πως οι ίδιοι κάνουμε κουμάντο και προσανατολιστούμε σωστά, ΜΠΟΡΟΥΜΕ!! Γιατί είμαστε εμείς που παράγουμε τον πλούτο.

Μας λένε να κάνουμε υπομονή, να κάνουμε θυσίες και αυτές θα πιάσουν τόπο. Όμως φαίνεται ότι η έξοδος από την κρίση δεν είναι τόσο εύκολη όσο μας παρουσίαζαν. Όλα αυτά που βιώνουμε, δεν είναι «λάθος πολιτική», αυτός είναι ο καπιταλισμός, έτσι ξεπερνάει την κρίση του. Αποδεικνύεται και από τα κέρδη που εμφανίζουν οι μεγάλοι όμιλοι στον κλάδο μας μόνο τα τελευταία δυο χρόνια! Η ανάπτυξη μεγάλων ομίλων όπως ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, JUMBO, HONDOS, IKEA, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, ZARA (όμιλος Inditex), PRAKTIKER, BAZAAR έγινε με τη σκληρή δουλειά των εργαζομένων, με τις απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων που έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με την απληρωσιά που σε πολλές περιπτώσεις φτάνει τους 6 με 8 μήνες,  με την ανασφάλιστη εργασία και τις μειώσεις μισθών που αγγίζουν έως και το 40%.

Στόχος τους είναι το περαιτέρω κλείσιμο χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων, η μεγαλύτερη επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, η πλήρης «ελευθερία» στον εργοδότη να χρησιμοποιεί τον εργαζόμενο όσες ώρες, όποιες μέρες και όποιες εργασιακές συνθήκες θέλει.

Και έρχονται νέες ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση, αποψίλωση και βαθιά εμπορευματοποίηση της υγείας. Η μείωση των απαιτήσεων μας για εργασιακά δικαιώματα, δίνει την δυνατότητα στους εργοδότες να εφαρμόζουν τους αντεργατικούς νόμους για τη μείωση του εργατικού κόστους. Επιδιώκουν να είμαστε φοβισμένοι και με σκυμμένο το κεφάλι. Ήδη σε πολλές επιχειρήσεις εφαρμόζουν επιχειρησιακές συμβάσεις που καταργούν όσα τσεκουρεμένα δικαιώματα έχουν απομείνει (τριετίες, επιδόματα γάμου, τέκνων ,13ος & 14ος μισθός).

Επιπλέον η κατάργηση της Κυριακής αργίας οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην εξαθλίωση, με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία μας, στην οικογενειακή, προσωπική, κοινωνική ζωή, στο δικαίωμα για ελεύθερο χρόνο και ξεκούραση.

Όλα τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο τους εμποροϋπαλλήλους και τους αυτοαπασχολούμενους.

Ό,τι αντεργατικό μέτρο εφαρμόζεται στο Εμπόριο, σε σύντομο χρονικό διάστημα εφαρμόζεται στο σύνολο των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους.

Όχι άλλο κλίμα αναμονής! Μην περιμένουμε την αλλαγή κυβέρνησης! Έχουμε πείρα από τα τόσα χρόνια ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που  σφαζόντουσαν και τώρα συγκυβερνούν, δεν περιμένουμε να αλλάξουν τα πράγματα με τον ΣΥΡΙΖΑ που δίνει διαπιστευτήρια στους μεγαλοεργοδότες.

Σήμερα είναι ώρα αποφάσεων και ευθύνης για τους εργαζόμενους.

Η οργάνωση για νέες κατακτήσεις δεν είναι υπόθεση τρίτων.

Εσύ με τους συναδέλφους σου, συζητήστε, δημιουργήστε μία επιτροπή, να οργανώσετε την απεργία στις 27/11. Η απεργία είναι εργαλείο, είναι όπλο στο χέρια του εργαζόμενου, να μην αφήσουμε και αυτή την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Να βοηθήσετε αυτούς που φοβούνται περισσότερο, να τους στηρίξετε, να έρθετε σε επικοινωνία με το σωματείο, με τους συναδέλφους από άλλους χώρους δουλειάς που ζουν τα ίδια προβλήματα και απλά κατανοούν πως ατομικές λύσεις δεν υπάρχουν. Μόνο μαζί, ενωμένοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι μητέρες μπορούμε με το κλαδικό σωματείο μας, μαζί να οργανώσουμε την απεργία και τις αντιδράσεις της εργοδοσίας, αλλά και όλα τα προβλήματα στη δουλειά μας. Έτσι θα αποκτήσουμε πείρα ότι δεν είναι ο καθένας μόνος του, ότι έχει δύναμη, ότι δεν είναι οι αγώνες αναποτελεσματικοί.

Παλεύουμε οργανωμένα μέσα από το  σωματείο μας.

Συνάδελφε, συμμετέχοντας στο σωματείο μας, οργανώνουμε και δυναμώνουμε την πάλη μας. Είναι επιτακτική ανάγκη να παλέψουμε όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι ωρομίσθιοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι νέοι που δουλεύουν σε 5μηνα προγράμματα, οι εργαζόμενες μητέρες, όσοι έχουν συμβάσεις μέσα από τα δουλεμπορικά γραφεία, οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, οι μετανάστες στον κλάδο, να παλέψουμε όλοι για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, για δωρεάν υγεία, παιδεία και αποκλειστικά δημόσια καθολική ασφάλιση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να Διεκδικήσουμε:

Υπογραφή τώρα Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751€ βασικό μισθό, ως βάση για αυξήσεις στη κλαδική συλλογική σύμβασης εργασίας.

Κλαδική σύμβαση, υποχρεωτικά εκτελεστέα για όλους τους εργαζόμενους, 920€ βασικό μισθό.

Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.

Κατάργηση ωρομίσθιου μερικής απασχόλησης και μετατροπή όλων αυτών των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου – νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.

Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων-όχι στον ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεία.

Να ορθώσουμε τείχος προστασίας για τους άνεργους!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 10πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook