Χανιά | Το 15μελές συντονιστικό της Πρωτοβουλίας Πολιτών

χανιά-το-15μελές-συντονιστικό-της-πρωτ-155566

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Καταστατικό και 15μελές συντονιστικό συμβούλιο, έχει πλέον η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Πολιτών: Πρώτα ο Άνθρωπος» που οργανώνεται ενόψει της «αλλαγής σελίδας» στα διοικητικά του Δήμου Χανίων, από την 1η Σεπτέμβρη.

Το συντονιστικό, θα αποτελείται από τους επτά εκλεγμένους της «Πρωτοβουλίας» στο Δημοτικό και τα Τοπικά Συμβούλια και από τους:

Αδαμάκη Κώστα, Ζωγραφάκη Κυριάκο, Κουβάτσο Σάκη, Κουρούση Δέσποινα Λυμπεράκη Πέτρο, Μιχελαράκη Νίκο, Μουτσέλου Ρούλα, Τσουκάτο Γιάννη.

Η εκλογή τους έγινε μέσα από ψηφοφορία των μελών και φίλων της παράταξης, κατά την διάρκεια της ανοικτής γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο.

Επίσης, αναπληρωματικοί εξελέγησαν οι: Βουρλιώτη Τόνια, Γεωργούλα Ζωή, Γυπάκης Γιώργος, Δρακάκης Ηρακλής, Κοτσιφάκη Σίτσα, Μαλεκάκης Μάνθος, Πετρουλάκης Βασίλης, Σπυριδάκης Κώστας,Τσουρής Γιάννης και Φαλαγγάρης Κώστας ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον για συμμετοχή στο συντονιστικό, του οποίου η θητεία θα είναι 18μηνη, ήταν πολύ μεγάλο.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο τύπου της «Πρωτοβουλίας», στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης, «συζητήθηκε και εγκρίθηκε το καταστατικό της που είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στο διαδίκτυο, με τις τροποποιήσεις και προσθήκες που αποφάσισαν τα μέλη της».

«Επίσης περιγράφηκε το ζοφερό πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται από τις επιλογές της κεντρικής εξουσίας και για την εκποίηση της ΔΕΗ, την παραχώρηση αιγιαλού σε ιδιώτες, τις απολύσεις και τις περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και επομένως η αναγκαιότητα για συνεχή επαγρύπνηση , συσπείρωση και συστράτευση της κίνησής μας με όλους τους πολίτες , άλλες δημοτικές κινήσεις και κινήματα , για την αντιμετώπιση και απόκρουση των πολιτικών αυτών.

Συζητήθηκε επίσης η κατάσταση στο Δήμο Χανίων, όπου και με ιδιαίτερη ευθύνη της απερχόμενης δημοτικής αρχής , έχει βρεθεί σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας.

Επισημάνθηκε η ανάγκη να αντιμετωπισθούν οι μεθοδεύσεις της , κατά την εκπνοή της θητείας της, όταν μάλιστα αυτή δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση για λήψη αποφάσεων σε καίριους τομείς, βλαπτικών για τους Δημότες και τον Δήμο Χανίων: αύξηση δημοτικών τελών ή μείωση παρεχομένων υπηρεσιών σε ανταποδοτικές υπηρεσίες και προνοϊακές δομές (παιδικούς σταθμούς , Γηροκομείο κλπ). Μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους της ΔΕΔΙΣΑ για την συνέχιση της λειτουργίας της , άλλως παραχώρηση του έργου της σε ιδιώτες, κ.α.

Τονίστηκε η αναγκαιότητα συνεργασίας με τα κινηματικές δομές και τις πρωτοβουλίες των συνοικιών της πόλης ,καθώς και με τις ομάδες δράσης των περιαστικών δημοτικών ενοτήτων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

(φώτο από προηγούμενη συνέλευση)

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook