Χανιά | «Χαμός» στην Αποκορώνου με καταγγελία για το πεζοδρόμιο έξω από του Κληματσάκη

χανιά-χαμός-στην-αποκορώνου-με-κατα-221856

???????????????????????????????Σοβαρό θέμα που έχει να κάνει κυρίως με τους δημόσιους χώρους και ειδικά τα πεζοδρόμια προκύπτει μετά την καταγγελία δημότη των Χανίων για κατάληψη από τραπεζοκαθίσματα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οδό Αποκορώνου.

???????????????????????????????Η συγκεκριμένη καταγγελία ανέδειξε ένα ζήτημα από το οποίο ουσιαστικά προκύπτει ολιγωρία των δημοτικών αρχών των  Χανίων τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια.

Ειδικότερα προκύπτει πως ο χώρος – τα πεζοδρόμια – έξω από τα καταστήματα της οδού Αποκορώνου δεν είναι δημόσιος αλλά ιδιωτικός, με άλλα λόγια ανήκει στους εκάστοτε ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

???????????????????????????????Όπως είπε μιλώντας στον SUPER FM 89.6 ο ιδιοκτήτης καφετέριας στην οδό Αποκορώνου από όπου και προέκυψε το ζήτημα, κ. Μανώλης Κληματσάκης «το πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά καταγγελία δημότη ότι δεν μπορεί να διασχίσει το χώρο ( πεζοδρόμιο ) του καταστήματος. Ο συμπολίτης μας όμως δεν γνωρίζει πως ο συγκεκριμένος χώρος δεν ανήκει στο δήμο αλλά στο κατάστημα. Μάλιστα υπάρχουν και τα σχετικά έγγραφα από τον δήμο Χανίων»

???????????????????????????????Ο κ. Κληματσάκης μάλιστα είπε πως από τη γωνία της Αποκορώνου και πάνω ο χώρος ανήκει στα καταστήματα. Μόνο 80 πόντοι από το συγκεκριμένο χώρο ανήκουν στον δήμο.

Ο κ. Κληματσάκης είπε επίσης πως σε ο,τι αφορά το κατάστημα του ο κόσμος μπορεί να περνάει από τον δικό του χώρο,  καθώς ο ίδιος έχει παραχωρήσει διάδρομο  για την εξυπηρέτηση των πεζών.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Φραγγεδάκης έκανε λόγο για ένα ιδιαίτερο καθεστώς στην οδό Αποκορώνου και είπε πως ο χώρος -4 μέτρων -μπροστά από το κατάστημα ανήκει στον κ. Κληματσάκη.

Ο κ. Φραγγεδάκης είπε πως το ζήτημα στην συγκεκριμένη περιοχή υφίσταται εδώ και αρκετά χρόνια και πλέον γίνονται προσπάθειες από τις υπηρεσίες του δήμου να βρεθεί κάποια λύση.

zarpa.gr

4 thoughts on “Χανιά | «Χαμός» στην Αποκορώνου με καταγγελία για το πεζοδρόμιο έξω από του Κληματσάκη

  1. Το τμήμα του πεζοδρομίου μπροστά από την συγκεκριμένη καφετέρια είναι πρασιά, δηλαδή είναι τμήμα του οικοδομικού τετραγώνου που βρίσκεται ανάμεσα στη ρυμοτομική γραμμή και την οικοδομική γραμμή. Αποτελεί μεν τμήμα του ιδιωτικού οικοπέδου, αλλά πρέπει υποχρεωτικά να παραμένει ελεύθερος κοινόχρηστος (για κοινή χρήση) χώρος και απαγορεύεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, εμπορευμάτων κλπ.

  2. Ας μην τον παρουσιάζουν λοιπόν ως ιδιωτικό χώρο που μας κάνουν χάρη που μας αφήνουν να περνάμε!!!! Σε λίγο θα μας πουν ότι μπορούν και να τον περιφράξουν αφού είναι ιδιωτικός χώρος!!!! Κάποια στιγμή στα Χανιά πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι και να μπουν τα πράγματα στη σωστή τους βάση.

    1. Αγαπητέ συνάδελφε
      Κατ’ αρχάς πρέπει να ξέρεις ότι η πρασιά είνα χώρος ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ. Αφ’ ετέρου, προφανώς μπορεί να τον κλείσει αφού όπως είπαμε είναι χώρος ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ. Να τον περιφράξει δεν είναι εύκολο διότι χρειάζεται οικοδομική άδεια και προφανώς αρτιότητα και οικοδομησιμότητα, αλλά αυτά προϋποθέτουν πρόσωπο και άρα παραχώρηση σε κοινή χρήση κλπ.
      Αφού είσαι Μηχανικός πρέπει να αντιμετωπίζεις τέτοια θέματα με σοβαρότητα και περίσκεψη και όχι με τη συνηθισμένη προπέτεια των ιδιωτών.
      Τα προβλήματα αυτής της φύσεως προκύπτουν από βαθύτερα και γενικότερα αίτια, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση έχουν να κάνουν με την ανολοκλήρωτη εφαρμογή του παλαιού σχεδίου πόλης των Χανίων και την αδιαφορία αλλά και την ασχετοσύνη των αρμοδίων να δώσουν δομική λύση. Τουναντίον βέβαια η Πολεοδομία λειτουργεί μόνο κατασταλτικά και βεβαίως όχι παραγωγικά.
      Για να το διατυπώσω πιο απλά, ώστε να το καταλάβουν όλοι, όταν εμφανιστεί μια κατσαρίδα σε ένα σπίτι σίγουρα δεν φταιει η κατσαρίδα. Κάποιες συνθήκες την έφεραν και αυτές πρέπει να αρθούν. Αν μάλιστα ένα σπίτι είναι γεμάτο κατσαρίδες τότε είναι φαιδρό να τις κυνηγάει κάποιος μία – μία για να τις σκοτώσει.

  3. Πηγαίνετε και στη Κισσάμου , στο νέο κατάστημα καφέ που ανοίχθηκε πρόσφατα να δείτε τα ίδια και χειρότερα . Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν όταν δεν υπάρχει κανείς έλεγχος . Σοφή λοιπόν η παροιμία » όταν λείπει η γάτα , χορεύουν τα ποντίκια» .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook