Χανιά | 334 κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

χανιά-334-κενά-στην-πρωτοβάθμια-εκπαίδε-130785

THRANIAΑνακοίνωση με την οποία αναφέρεται στα κενά που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στα Χανιά έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων καλεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και την κυβέρνηση να προχωρήσουν στην άμεση κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών και προσωπικού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση των Χανίων, οι οποίες ξεπερνούν αυτή τη στιγμή τις 334 μετά τις απολύσεις των αναπληρωτών συναδέλφων τον Ιούνιο, τις μεταθέσεις και τις συνταξιοδοτήσεις. Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών και να εγκαταλείψει την πολιτική των μη διορισμών που υιοθέτησε μαζί με τα μνημόνια αγνοώντας τις ανάγκες της νεολαίας και του ελληνικού λαού.

Τονίζουμε ότι η εκτίμηση αυτή των ελλείψεων είναι σε σχέση με όσους υπηρετούσαν την προηγούμενη σχολική χρονιά. Πέρσι οι ανάγκες δεν καλύφθηκαν όλες, καθώς λειτούργησαν πληθωρικά τμήματα ακόμη και με 28 μαθητές, έγιναν συγχωνεύσεις και ειδικότητες όπως μουσικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, πληροφορικής, δεύτερη ξένη γλώσσα κ.ά δεν κάλυψαν όλα τα σχολεία.

ellipseis

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook