Χανιά | O Bob Dylan «παίζει» για τις ανεμογεννήτριες

χανιά-o-bob-dylan-παίζει-για-τις-ανεμογεννήτ-171660

street valueΕπιστήμη… μετά μουσικής απόψε για όσους παρευρέθηκαν στο Νεώριο του Μόρο, όπου ο Δρ. Θανάσης Κωνσταντόπουλος, ερευνητής και πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) επιχείρησε να απαντήσει στο ερώτημα «πόσο πιάνει η επιστήμη στην πιάτσα;» πλαισιωμένος από την ζωντανή μουσική από ένα από τα δυναμικότερα Blues-Rock group της Ευρώπης, τους “Νίκος Ντουνούσης και οι Backbone”.

Πρόκειται για ένα συνδυασμένο επιστημονικό και μουσικό δρώμενο, το οποίο προσπαθεί να δώσει στον κόσμο με εύληπτο και διασκεδαστικό τρόπο κάποια από τα αποτελέσματα της ερευνητικής δουλειάς. «Άλλοτε με προφανή τρόπο, άλλοτε με λιγότερο προφανή. Ας πούμε λέμε κάτι για την σκόνη και παίζουμε το dust in the wind ή να μιλήσουμε για τις ανεμογεννήτριες και να παίξουμε το blowin in the wind»», όπως εξηγεί ο κ. Κωνσταντόπολους.

Το πρόγραμμα είναι 100% χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση -όπως άλλωστε και το σύνολο των ερευνητικών δράσεων του ΕΚΕΤΑ- και φέτος εντάσσεται στις εκδηλώσεις για την βραδιά του Ερευνητή.

Στόχος είναι η εκλαΐκευση και η παρουσίαση στο ευρύ κοινό, επιστημονικών θεμάτων όπως:

Πώς συντίθενται τα ηλιακά καύσιμα;

Ποιος είναι ο άνθρακας που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε τον πολιτισμό μας;

Γιατί μας απασχολούν τα νανοσωματίδια;

Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τους ερευνητές και πόσα τελικά πιάνει η επιστήμη στην πιάτσα;

Τρικλοποδιά από το κράτος

Θλιβερή διαπίστωση, από τον πρόεδρο ενός κέντρου που έχει καταφέρει να χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τρίτες πηγές, το ότι το ελληνικό κράτος, εξακολουθεί να μην διευκολύνει την έρευνα, παρά την κυβερνητική ρητορική για το αντίθετο.

«Οι πολλές ανορθολογικές και περίεργες διατάξεις που υπάρχουν σε νόμους επηρεάζουν την έρευνα», απαντά, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κατά πόσο έχει αλλάξει τις συνθήκες η οικονομική κρίση. Ωστόσο, όπως διαπιστώνει τα ερευνητικά κέντρα, στα χρόνια της κρίσης, έχουν καταφέρει να αυξήσουν την χρηματοδότησή τους, συνολικά.

zarpa.gr

 

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook