Χανιά | Welcome day για πρωτάκια στο Πολυτεχνείο Κρήτης | Photos

χανιά-welcome-day-για-πρωτάκια-στο-πολυτεχνείο-172064

protoeteis politehneio kritisΗμέρα Υποδοχής Πρωτοετών πραγματοποιήθηκε χθες, για πρώτη φορά στο Πολυτεχνείο Κρήτης, δίνοντας την ευκαιρία στους νεοεισαχθέντες να γνωρίσουν τους συμφοιτητές τους, να μάθουν πώς οργανώνεται η σχολή τους και κυρίως, να κάνουν το πρώτο βήμα για την ένταξή τους στην κοινωνία του Πολυτεχνείου, συνδυάζοντας εκπαίδευση και χόμπι.

dep-psillaki«Είναι μια μέρα γιορτής. Έχουν την ευκαιρία οι πρωτοετείς να γνωριστούν μεταξύ τους και να δουν τις σχολές τους. Έτσι, κατευθείαν αντιλαμβάνονται τι είναι το Πολυτεχνείο Κρήτης, το μέγεθος, τις εγκαταστάσεις του, το πόσους φοιτητές έχει. Αλλά κυρίως, αυτό που θέλουμε, είναι να δείξουμε και μια άλλη πλευρά του Πολυτεχνείου Κρήτης που είναι αυτή της κοινωνικής ζωής», εξηγεί στο zarpa.gr, η Αναπληρώτρια Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Έρευνας, Έλια Ψυλλάκη.

Το «Κτήριο Επιστημών» που φιλοξενεί τις εκδηλώσεις, έχει γεμίσει με πρωτοετείς και τα πρώτα παρεάκια έχουν αρχίσει να σχηματίζονται. Στο αμφιθέατρο, από το πρωί γίνονται παρουσιάσεις των σχολών ενώ έξω στο φουαγιέ και τους διαδρόμους, έχουν στηθεί τα τραπεζάκια, όχι των παρατάξεων αλλά των φοιτητικών ομάδων του Πολυτεχνείου. Χορός, εικαστικά δρώμενα, ομαδικά και ατομικά αθλήματα, μουσική, ραδιόφωνο, θέατρο, είναι μόνο μερικές από τις οργναωμένες δραστηριότητες που προσφέρουν.

«Φέτος προωθούμε πολύ τις ομάδες. Πιστεύουμε ότι αυτό θα αυξήσει το φάσμα των δραστηριοτήτων των φοιτητών.  Δυστυχώς ενώ στο εξωτερικό η εκπαίδευση συμβαδίζει με την ανάπτυξη της προσωπικότητας, στην Ελλάδα στο πανεπιστήμιο οι φοιτητές πάνε μόνο για συγκεκριμένα πράγματα και φεύγουν, αυτό θέλουμε να αλλάξουμε» εξηγεί η κα Ψυλλάκη. «Είναι το πρώτο σκαλοπάτι. Πιστεύουμε ότι του χρόνου θα μεγαλώσει. Εξάλλου έχουμε τα πρότυπα από το εξωτερικό, ξέρουμε που πάμε, το θέμα είναι τι θέλουν τα παιδιά, γιατί αυτά μας καθοδηγούν», συμπληρώνει.

politehneio kritis_amfitheatro

Οι φοιτητικές ομάδες του Πολυτεχνείου Κρήτης 

Άλλες, ιστορικές και πολυπληθείς, άλλες καινούργιες και πιο… παρεϊστικες αλλά και οι επτά «πανέτοιμες» να υποδεχθούν νέα μέλη, να τα εντάξουν στις δραστηριότητές τους και να αποτελέσουν πυρήνες δημιουργικής αλληλεπίδρασης και κοινωνικοποίησης μέσα στο Πολυτεχνείο. Ο λόγος για τις φοιτητικές ομάδες του Πολυτεχνείου, εκπρόσωποι των οποίων μίλησαν στο zarpa.gr.

Best Χανιά

Η Κίνηση Νέων Ευρωπαίων Μηχανικών (BEST) αριθμεί πάνω από 4.000 μέλη, σε 95 Πολυτεχνεία, 33 χωρών της Ευρώπης. Με περισσότερα από 50 ενεργά μέλη αυτήν την στιγμή, ο σύλλογος «έχει αδιάλειπτη δράση εδώ και 20 χρόνια τόσο στο Πολυτεχνείο, όσο και στην πόλη των Χανίων» εξηγεί ο εκπρόσωπος του συλλόγου Αντώνης Περιστερόπουλος. Μέσα από πολλές δραστηριότητες και συμμετοχή σε τοπικές και διεθνείς διοργανώσεις, στόχος είναι, όπως λέει, η συμπληρωματική εκπαίδευση φοιτητών σε ακαδημαϊκά και όχι μόνο θέματα.

tuc_best_omada_polytehneio kritis

Εικαστικά

Η νεώτερη ίσως από τις ομάδες, αυτήν των εικαστικών, δημιουργήθηκε μόλις τον περασμένο Μάρτιο. «Ασχολούμαστε με την ζωγραφική, φέτος θα το κάνουμε πιο οργανωμένα, δουλεύοντας πάνω σε ομαδικά έργα. Είμαστε 20 άτομα ήδη και η ομάδα βέβαια είναι ανοικτή σε όλα τα παιδιά», λέει ο Γιώργος Χαιρέτης.

tuc_horoi

Χοροτεχνείο 

Με πολύ μεγάλη γκάμα στους χορούς, από παραδοσιακά και κρητικά μέχρι  λάτιν, ευρωπαϊκά, τζαζ και χιπ-χοπ, η ομάδα «Χοροτεχνείο» έχει δημιουργηθεί τα τελευταία δύο χρόνια.  «Μαζευόμαστε παιδιά του Πολυτεχνείου αλλά και απόφποιτοι και επαγγελματίες πλέον μηχανικοί και κάνουμε μαθήματα σε χώρο που μας έχει παραχωρήσει το Πολυτεχνείο και  διοργανώνουμε βραδιές μεταξύ μας», μας λέει ο Κώστας Γομπάκης.

Όπως εκτιμά, φέτος το ενδιαφέρον των φοιτητών θα είναι αυξημένο, «γιατί τα παιδιά ειδικά τον χειμώνα δεν είναι πολλά τα πράγματα που μπορούν να κάνουν ενώ και λόγω οικονομικών φέτος είναι δύσκολο να κατεβαίνουν στα Χανιά κάθε μέρα». Γι’ αυτό, όπως λέει, είναι πολύ σημαντικό, να βρούν διεξόδους τοπικά και κυρίως μέσα στην κοινότητα του Πολυτεχνείου.

 

tuc_dance team

Ομάδα «Ένταση»

Η μουσική ομάδα «ΕΝΤΑΣΗ live» ιδρύθηκε το 1994 . Έχει σκοπό την προώθηση μουσικών και συγκροτημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Αναλυτικότερα, οι δράσεις της ομάδας «ΕΝΤΑΣΗ live» είναι οι εξής: Λειτουργία Studio μουσικής, για πρόβες ή/και ηχογραφήσεις, προώθηση νέων μουσικών και μουσικών σχημάτων και διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων.

Παράλληλα, ο ραδιοφωνικός σταθμός «Ράδιο Ένταση 93,5″του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι από τους πρώτους πανεπιστημιακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα.

tuc_entasi

Αθλήματα 

Στις ανακαινισμένες και αναβαθμισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου Κρήτης που λειτουργούν μέσα στην Πολυτεχνειούπολη, ένα πρωτοετής μπορεί να κάνει ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, στίβο, κολύμβηση, αντισφαίριση και beach-volley.

«Πρέπει να συμπληρώσει μια φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα sports.tuc.gr, κι έτσι θα δημιουργηθεί μια λίστα με τους ενδιαφερόμενους, στη συνέχεια σχηματίζονται οι ομάδες και ο υπεύθυνος γυμναστής επικοινωνεί μαζί τους», μας εξηγεί ο Φώτιος Πέγιος, πεμπτοετής φοιτητής ΗΜΜΥ και μέλος των «Αθλητικών Ομάδων» του Πολυτεχνείου.

Επίσης, στην ιστοσελίδα υπάρχει φόρμα για online κρατήσεις των γηπέδων, καθώς από φέτος οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου Κρήτης θα λειτουργούν μόνο με κρατήσεις, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης των γηπέδων ποδοσφαίρων και τένις.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις λειτουργούν καθημερινά και όλο το χρόνο από 08.00 π.μ. έως και 23.00 μ.μ. και ειναι δωρεάν για τους φοιητητές και τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας ενώ διατίθενται πλέον με εισιτήριο στους πολίτες (ΕΔΩ)

tuc.sports

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook