Όργιο παρανομίας στα Νοσοκομεία | Διοικητές και αναπληρωτές χωρίς… πτυχία

όργιο-παρανομίας-στα-νοσοκομεία-διοι-131324

nosokomeio

Τουλάχιστον άλλοι δυο διοικητές δημόσιων νοσηλευτηρίων βρέθηκαν χωρίς πτυχίο

​Όπως φαίνεται ο  κατηγορούμενος μέχρι πρόσφατα πρόεδρος του νοσοκομείου της Σκύρου με τα πτυχία μαϊμού φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει …σχολή!

Ένας άνδρας στη Δυτική Μακεδονία και μια γυναίκα σε μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα του κέντρου της Αθήνας, οι οποίοι απομακρύνθηκαν άμεσα με απόφαση του υπουργού Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η πρώην αναπληρώτρια διοικητής του αθηναϊκού νοσοκομείου, εμφανιζόταν ως απόφοιτος του πανεπιστημίου του Βελιγραδίου. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, το πτυχίο της ήταν πλαστό, όπως πλαστή ήταν και η δήθεν βεβαίωση ισοτιμίας και αναγνώρισης πτυχίου από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Πανεπιστημιακών Τίτλων.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Δημοσίου, εξετάζουν επίσης επώνυμες καταγγελίες -που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται να έχουν ισχυρή βάση- για τρεις ακόμη διοικητές νοσοκομείων της περιφέρειας που δεν έχουν πτυχίο.

Μάλιστα, αποστέλλουν ήδη επιστολές στους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για να τους προσκομίσουν τους τίτλους σπουδών τους, ξεκινώντας από τους περίπου 3000 γιατρούς του πρώην ΙΚΑ που εντάχθηκαν στο ΕΣΥ.

Εκατοντάδες όμως είναι αυτοί, που αποφεύγουν να ανταποκριθούν. Μάλιστα σε μια Υγειονομική περιφέρεια της Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας στους τέσσερις, ανάμεσά τους και ένας καρδιολόγος, δεν έχει αποστείλει το πτυχίο ιατρικής, αν και παρήλθε η νόμιμη προθεσμία των 20 ημερών.

Από τους φακέλους που έχουν ήδη ερευνηθεί από τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, εντοπίστηκαν σε μεγάλες πόλεις της Θεσσαλίας και της Θράκης νοσηλευτές με πλαστά πτυχία, ενώ ακόμη και στην Αθήνα, βρέθηκαν φάκελοι που είναι κενοί ή χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Πηγή: star.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook