Ύμνοι της «El Pais» για τα Χανιά | Στέλνει τους Ισπανούς Ελαφονήσι και Παλιόχωρα

ύμνοι-της-el-pais-για-τα-χανιά-στέλνει-του-164728

el-paisΣταθμός στο οδοιπορικό της ισπανικής εφημερίδας «El Pais» στο νησί της Κρήτης ήταν ο νομός Χανίων και κυρίως η δυτική και νότια ακτογραμμή και συγκεκριμένα, οι παραλίες Ελαφονήσι και Μπάλος με τη ροζ άμμο, ενώ εκθειάζει και την παραλία του Κριού.

Η εφημερίδα τονίζει ότι στην Κρήτη «συνυπάρχουν σε απόλυτη αρμονία ο πολιτισμός με τη φυσική ομορφιά» από την αρχαιότητα, καθώς το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου είναι ένα από τα αρχαιότερα νησιά στην Ευρώπη με αναπτυγμένο πολιτισμό,τον Μινωικό. Ωστόσο, η Κρήτη δεν ενδείκνυται μόνο για τα «history junkies» που επισκέπτονται το Παλάτι της Κνωσού, αλλά και για αυτούς που αγαπούν τη φύση, καθώς εδώ είναι ο τόπος όπου ο επισκέπτης βλέπει ταυτόχρονα «οροσειρές, απόκρημνες ακτές,φαράγγια και σπήλαια, τεράστιες εκτάσεις από ελαιόδεντρα, πικροδάφνες και κυπαρίσσια». Το μαγευτικό τοπίο συμπληρώνεται από «ειδυλλιακές παραλίες,με νερά σε απίστευτες αποχρώσεις και ροζ άμμο. Το αποτέλεσμα είναι μια ηρεμία σταθερή σαν βράχος».

elafonisiΣτο δημοσίευμα τονίζεται ότι η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο και «πιο πυκνοκατοικημένο νησί της Ελλάδας, με 600.000 κατοίκους που προέρχονται από ένα συναρπαστικό μίγμα πολιτισμών οι οποίοι λαξεύτηκαν στο πέρασμα της ιστορίας του νησιού, από τη βυζαντινή περίοδο στην ενετοκρατία και κατόπιν στην οθωμανική κυριαρχία».

«Στην Παλαιοχώρα (Χανίων), στα νοτιοδυτικά, ζει ακόμα ζωντανό το παρελθόν και το παρόν της Μεσογείου. Σε αυτή τη γοητευτική παράκτια τοποθεσία είναι πιο εύκολο να δείτε τις οικογένειες του νησιού να γευματίζουν και να ανοίγουν τις πόρτες των σπιτιών τους στους τουρίστες. Με μία παραλία με βότσαλα και άμμο, που βρέχεται από το Λιβυκό Πέλαγος, (η Παλαιοχώρα) αποτελεί την ιδανική βάση για να ξεκινήσετε δύο μοναδικές τουριστικές εξορμήσεις: στο φαράγγι της Σαμαριάς και στο Ελαφονήσι. Επίσης, βρίσκεται κοντά και «η παραλία της Λίμνη του Κριού, ένας παράδεισος σε μικρογραφία».

Οσο για το φαράγγι της Σαμαριάς, η ισπανική εφημερίδα τονίζει πως είναι το μακρύτερο στην Ευρώπη ακριβώς στην καρδιά των Λευκών Ορων, ενώ επισημαίνει και τη σημασία του ως κρυψώνα των Κρητικών πολεμιστών όταν πολεμούσαν τους Ενετούς, τους Τούρκους και τους Ναζί. Παράλληλα, προειδοποιεί τους Ισπανούς τουρίστες πως κατά την εξάωρη διαδρομή τους θα συναντήσουν στον δρόμο τους τα περίφημα κρητικά αγριοκάτσικα.

Αναφορικά με το «εκπληκτικό Ελαφονήσι», η «El Pais» το χαρακτηρίζει «παράδειγμα απόλυτης ηρεμίας, ακόμα και μέσα στην υψηλή τουριστική περίοδο». «Αυτό το νησάκι» συμπληρώνει «ενώνεται με το υπόλοιπο νησί μέσω ενός βατού υφάλου, όπου σχηματίζεται μια παραλία που «αγκαλιάζεται» από τη στεριά. Η ομορφιά του φημισμένου Μπάλου στη χερσόνησο Γραμβούσα, είναι απαράμιλλη». Το δημοσίευμα επαναλαμβάνει πως τα νερά είναι κρυστάλλινα και η άμμος παίρνει ένα ροζ χρώμα από τα κοράλλια.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook