Ύποπτο το «τσιγαράδικο» που βυθίστηκε στα Χανιά | Αγνοούνται ακόμα τρεις ναυτικοί

ύποπτο-το-τσιγαράδικο-που-βυθίστηκ-140776

tsigaradikoΆκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Πλοιάρχου και δύο ακόμα ναυτικών του πλοίου «Ag. Marina» σημαίας Τόνγκο, το οποίο βυθίστηκε τα ξημερώματα, στα δυτικά της Γραμβούσας.  Στο σημείο του ναυαγίου, βρέθηκαν να επιπλέουν χιλιάδες πακέτα με τσιγάρα, ενώ κατά δήλωση των τεσσάρων ναυτικών που διεσώθησαν και έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χανίων, το πλοίο είχε αποπλεύσει από το Μαυροβούνιο και κατευθυνόταν στην Οδησσό.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πλοίο (που έχει αλλάξει πέντε φορές όνομα) έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Υπηρεσίες του Αρχηγείου Λιμενικού, σε υπόθεση λαθρεμπορίας προϊόντων καπνού.

Σύμφωνα με τους διασωθέντες που δηλώνουν Ρώσοι, το πλοίο ήταν φορτωμένο με με έξι  φορτηγά οχήματα,  με προορισμό το λιμένα Οδησσού, ενώ παράλληλα έφερε 12 μετρικούς τόνους Diesel.  Οι ίδιοι, αποδίδουν την βύθισή του σε εισροή υδάτων σε δεξαμενές έρματος, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Οι τέσσερις ναυαγοί, υποστηρίζουν ότι  αγνοούνται ακόμη τρία μέλη πληρώματος,ο Πλοίαρχος, ο Ηλεκτρολόγος και ο Μηχανοδηγός που όπως λένε φορούν ειδικές ισοθερμικές στολές και έχουν πηδήξει στη θάλασσα.

Στις έρευνες που διεξάγονται για τον εντοπισμό του, συμμετέχουν πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, πλωτό περιπολικό Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. ελικόπτερo της Πολεμικής Αεροπορίας, αεροσκάφος του FRONTEX και οκτώ παραπλέοντα πλοία, ενώ στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή διεξαγωγής των ερευνών, δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής θαλάσσια ρύπανση.

zarpa.gr

 

 

2 thoughts on “Ύποπτο το «τσιγαράδικο» που βυθίστηκε στα Χανιά | Αγνοούνται ακόμα τρεις ναυτικοί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook