Γάλλος 90 χρονών επέστρεψε αγγείο που είχε βρει πριν 40 χρόνια στην Κρήτη

γάλλος-90-χρονών-επέστρεψε-αγγείο-που-εί-187448

ImageHandler (3)Τμήμα πήλινου αμφορέα, που είχε βρει κολυμπώντας σε ακρογιαλιά της Κρήτης επέστρεψε προ ημερών ένας Γάλλος πολίτης στο ελληνικό κράτους. Την είδηση ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, που ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας Γάλλο πολίτη που χθες επέστρεψε στην Ελλάδα αγγείο στο επίσημο Συμβούλιο των υπουργών Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο 90χρονος Γάλλος προσήλθε αυτοβούλως στο ελληνικό προξενείο της Μασσαλίας και δήλωσε ότι θέλει να επιστρέψει το αρχαίο αντικείμενο που είχε στην κατοχή του εδώ και 40 χρόνια, επηρεασμένος από το κλίμα της εποχής.

aggeio-gallos-kriti«Μόλις χθες έλαβα στα χέρια μέσω του διπλωματικού σάκου από την Μασσαλία το άνω τμήμα ενός πήλινου αμφορέα με λεπτές διακοσμήσεις στο σώμα του, το οποίο επέστρεψε στην Ελλάδα ένας Γάλλος πολίτης, κάτοικος Μασσαλίας, 90 ετών, και τον οποίο είχε ανακαλύψει και οικειοποιηθεί ο ίδιος προ 40 ετών κολυμπώντας σε κρητική ακρογιαλιά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας.

«Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο και για το μεγάλο αυτό σκοπό οφείλουμε ως Ε.Ε. να ενισχύουμε συνεχώς τις θεσμικές μας πρωτοβουλίες για την αποτροπή παράνομης εξαγωγής πολιτιστικών θησαυρών και για την προώθηση επαναπατρισμού τους» είπε ακόμα ο υπουργός Πολιτισμού.

tasoulas-italos-photoΤο επίσημο Συμβούλιο των Υπουργών Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε θέμα τη συμβολή του πολιτισμού στην Ανάπτυξη και προήδρευσε ο ιταλός υπουργός Ντάριο Φραντσεσκίνι.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook